Dues mirades

Exèrcit

Si s'excloguessin del Saló de l'Ensenyament tots els sectors que exploten persones i terres, hi hauria problemes per omplir-lo La cosmètica no és la resposta a la falta d'ètica.

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp33107175 gra103  barcelona  09 03 2015   la alcaldesa de barcelona  a181121182604

zentauroepp33107175 gra103 barcelona 09 03 2015 la alcaldesa de barcelona a181121182604 / TONI ALBIR

"Les armes no eduquen, les armes maten" és el lema de la plataforma Desmilitaritzem l’educacióDesmilitaritzem l’educació, que aglutina més d’un centenar d’associacions. És difícil no estar-hi d’acord.  El negoci de la guerra causa sofriment, lamina els pressupostos dels estats, alimenta i s’alimenta dels conflictes armats i obliga milions de persones a fugir de casa seva. Amb armes els fan fora i amb armes els reben als llocs de pau.

Notícies relacionades

De nou el debat sobre la presència de l’Exèrcit al Saló de l’EnsenyamentSaló de l’Ensenyament.L’Ajuntament  de Barcelona i el Parlament van aprovar el 2016 excloure els militars d’esdeveniments educatius. La moció del Parlament va sumar els vots de Junts pel Sí (ERC i CDC), la CUP i Catalunya Sí que es Pot. És curiosa la relació d’alguns amb les Forces Armades. El debat sobre un Exèrcit en una Catalunya independent va ser un dels més agres del procésEl PDECat sempre va optar per l’Exèrcit. Potser el seu vot en la moció per "la desmilitarització de Catalunya" responia més al crit insurrecte de “Fora les forces d’ocupació”.

Més enllà d’alguns espècimens nostàlgics del franquisme, l’Exèrcit espanyol és una institució moderna i democràtica, ofereix una sortida professional, i també una carrera per a molts universitaris. Si s’excloguessin del Saló de l’Ensenyament tots els sectors que exploten persones i terres, hi hauria problemes per omplir-lo La cosmètica no és la resposta a la falta d’ètica.