Polèmica

L'Exèrcit no estarà en el Saló de l'Ensenyament de Barcelona 2019

Colau ja havia manifestat explícitament el seu rebuig de la presència de Defensa en el certamen

20181119 415290 colaumo1 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Defensa ha renunciat a participar en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona en la pròxima edició del 2019 (20-24 de març), segons han confirmat en aquest diari fonts del departament. Es tracta de la primera vegada des de l’any 2001 en què els militars no tindran un espai en l’esdeveniment educatiu. Les protestes antimilitaristes i el rebuig explícit de l’alcaldessa Ada Colau pot ser que hagin influït en la decisió del departament que dirigeix la ministra Margarita Robles.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que desconeix la decisió, tot i que ha recordat el desig del consistori que no sigui present en esdeveniments dirigits a nens i joves. Colau ha afirmat que no ha rebut cap "comunicació oficial".

Colau va manifestar el seu rebuig

En una roda de premsa per presentar una campanya municipal contra la violència masclista, Colau ha assegurat que no podia valorar si el ministeri havia pres aquesta decisió perquè a l’Ajuntament de Barcelona no li ha arribat cap "notificació oficial".

Notícies relacionades

Tot i així, l’alcaldessa de Barcelona ha recordat que la petició que l’Exèrcit no sigui present als salons de Fira de Barcelona dirigits a un públic infantil i juvenil és "una demanda històrica" de la societat civil catalana, "àmpliament avalada" pel Parlament i l’Ajuntament de Barcelona.

Al Saló de l’Ensenyament del 2017, Colau va manifestar personalment a alts càrrecs de l’Exèrcit que la seva presència en l’esdeveniment no era del grat de l’Ajuntament de Barcelona, que havia aprovat ja una resolució en aquest sentit.

Temes:

Ada Colau