Colau diu als militars que no són benvinguts al Saló de l'Ensenyament

L'alcaldessa ha manifestat la seva incomoditat per la presència de l'Exèrcit en un espai educatiu, una cosa habitual fins ara

Ada Colau lamenta la presència de militars en la inauguració del 27è Saló de l’Ensenyament a la Fira de Montjuïc. / YouTube

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha comunicat als militars que s'han acostat a saludar-la al Saló de l'EnsenyamentSaló de l'Ensenyament, que se celebra a Barcelona, que no desitjava que estiguessin al certamen "per separar espais", ha dit.

Colau ha mostrat el seu malestar als militars presents al saló pel seu estand, ja que des de l'ajuntament han manifestat la seva incomoditat per la presència de l'Exèrcit en un espai educatiu, una cosa habitual fins ara perquè s'ofereix com una sortida formativa i laboral als estudiants.

Colau ha comunicat als responsables de l'expositor de formació a l'Exèrcit, que s'han acostat a ella, que "no li agrada que estiguin al Saló", durant una salutació inicialment cordial que han protagonitzat l'alcaldessa amb dos alts càrrecs militars.

La salutació entre Colau i els dos militars s'ha produït davant d'un núvol de periodistes i reporters gràfics que han seguit l'alcaldessa durant tot el seu trajecte pel Saló de l'Ensenyament en la seva jornada inaugural.

La breu conversa, que s'ha produït en to cordial i que només ha durat uns segons, ha portat els dos militars a contestar que respectaven les paraules de Colau.

Al Saló de l'Ensenyament, l'Exèrcit té un estand en què informen els joves de les possibilitats i de les ofertes formatives que existeixen després de l'ESO o del Batxillerat.

A aquests comentaris de l'alcaldessa de Barcelona s'hi ha sumat una protesta per part de la campanya 'Desmilitaritzem l'Educació', en què uns activistes han escenificat les morts de persones amb llibres a les mans i envoltats de flors amb persones estirades a terra.

Notícies relacionades

La protesta, segons els organitzadors, ha tingut com a objectiu "fer explícita la contradicció entre els valors humanístics i educatius que ha de promoure l'educació i els valors que promou l'exèrcit".

Els responsables de l'estand de l'exèrcit, en uns comentaris a Efe, han mostrat el seu respecte per la llibertat d'expressió, però han defensat la seva funció formativa i d'orientació al saló.