Jutge o trol

¿En quin cap cap que el jutge que presideix el Comitè de Competició insulti un diputat votat pels ciutadans?

2
Es llegeix en minuts
jcarmengol27046980 comite de competicion  juez unico  francisco rubio sanchez  171025161151

jcarmengol27046980 comite de competicion juez unico francisco rubio sanchez 171025161151

Vivim en plena era digital. Amb més o menys intensitat, les xarxes socials han passat a formar part de la nostra vida quotidiana, amb les seves arestes positives i negatives. Rebem informació al segon i aquell contingut es viralitza en qüestió de minuts. Retuitegem fins i tot sense llegir perquè tot va de pressa, molt de pressa. Vivim a Facebook i ens fotografiem per a Instagram. I a vegades no som ni tan sols conscients d’això. I sobretot, no ens han preparat per a una vida de trending topic. 

Mentre els nostres fills als col·legis reben formació sobre l’ús correcte de les xarxes socials, sobre l’assetjament escolar en clau digital i sobre com protegir-se i portar una vida saludable a les xarxes, assistim a la paradoxa de veure com alguns personatges que haurien de ser referència de comportament, o almenys així s’espera, utilitzen les xarxes com qualsevol trol amb teclat i compte acabat d’estrenar.

¿En quin cap cap que el jutge que presideix el Comitè de Competició de la RFEF insulti un diputat votat pels ciutadans, es mofi de les càrregues policials l’1 d’octubre o parli que «ens roben» referint-se al mapa de Catalunya? ¿Cal insultar una part dels ciutadans catalans per defensar l’actuació de Policia i Guàrdia Civil, si és això el que pretenia?

Però sobretot, ¿quina és la pestanya que s’activa al cervell d’algú amb aquesta responsabilitat, perquè aquest desig irrefrenable d’atacar el personal passi per sobre del sentit comú?

Arribats a aquest punt, la lògica (i la responsabilitat més elemental) fa pensar que després de l’enrenou que els tuits del senyor Rubio havien suscitat, el mateix jutge de Competició presentaria la seva renúncia.

Però no. Encara més, el president de la RFEF Juan Luis Larrea assegura a la SER que ha traslladat a Rubio el seu «suport màxim i total en el terreny personal i en el professional». 

El currículum acadèmic i professional de Francisco Rubio és brillant. Doctor en Dret per la Universitat d’Extremadura i Màster en Dret Esportiu per la Universitat de Lleida, (sí, Lleida) és Magistrat de l’Audiència Provincial de Badajoz i Catedràtic de la Facultat d’Econòmiques i Empresarials de Badajoz. Ha dirigit multitud de seminaris i conferències al llarg de la seva vida sobre Dret Esportiu, Relacions Laborals o Igualtat.

Notícies relacionades

Diu el tuiter Rubio en una carta dirigida als mitjans quan es van fer públics els seus tuits que sent «compassió i esperança. Compassió perquè no poden dir el que pensen i esperança que algun dia puguin dir el que senten i pensen sense por de perdre audiències, treball o la llibertat, seguretat i tranquil·litat que tots ens mereixem».

Em ve al cap el pudor. En la vida s’ha de triar sovint. Li proposo fer-ho, senyor Rubio: ¿jutge o trol?