La clau

El conte de la bruixa

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp14801255 gabriel171018192406

zentauroepp14801255 gabriel171018192406

El que ha passat amb l’administració de loteries La Bruixa d’Or de Sort (comarca del Pallars Sobirà. En castellà, «soberano», per cert) és simptomàtic de l’aspre moment polític que vivim, marcat per la propaganda i la postveritat. El propietari del negoci, Xavier Gabriel, ha anunciat que trasllada la seu social de les seves empreses fora de Catalunya. Ho ha fet després que diverses mentides, esteses per les xarxes socials a la velocitat amb què es crema la metxa fins a arribar al barril de pólvora, amenacessin el normal funcionament de la seva activitat.

Entre aquestes mentides destaca per la seva creativitat la que diu que el conegut loter és el pare de la diputada catalana de la CUP Anna Gabriel, que, en virtut d’aquest parentiu, seria multimilionària. Mai abans una coincidència de cognoms va donar tant joc. Per completar el quadro, es deia que el propietari de La Bruixa d’Or és tan secessionista que obre l’administració ¡tots els 12 d’octubre! Xavier Gabriel ha hagut de sortir a dir que se sent espanyol, que no és independentista i que obre el dia de la festa nacional espanyola perquè treballa en una localitat turística que, lògicament, s’anima en aquelles dates.

Boicots i xarxes socials

Notícies relacionades

Aquest cas il·lustra de les conseqüències letals que pot tenir la pèrfida combinació dels boicots comercials amb l’ús sense escrúpols de les xarxes socials. Preparem-nos, perquè venen temps en què amb molta més intensitat que ara serem convidats a treure els nostres fons de tal o tal altra entitat bancària, a no llegir determinats llibres o diaris, a no comprar un model de cotxe pel nom que li ha posat el fabricant, a no consumir embotits o vins amb sospitosa denominació d’origen. Un despropòsit per a l’economia i per a la convivència.

Anem cap a unes eleccions a Catalunya (no se sap si convocades pel president Puigdemont o pel Govern central després d’aplicar el 155) i les conseqüències econòmiques de la secessió centraran el debat. Esperem que de rebot no ho paguin empreses i treballadors que simplement passaven per allà.