IDEES

Éssers especials

1
Es llegeix en minuts
bryanferry

bryanferry / FERRAN SENDRA

Article 546. Diu una amiga meva que cada illa de les Balears la transites a una edat diferent de la teva vida. Té una teoria preciosa sobre per què visites una illa o una altra depenent del teu moment personal, de la teva relació o dels fills que hagis concebut.

    

M’agrada escoltar-la, ella està ara en l’època menorquina i va deixar l’eivissenca aparcada. Però no és aquesta la seva única curiositat, ja que quan aplaudeix sempre aprofita el final de l’aplaudiment per fregar-se les mans. Diu que els aplaudiments ja no són el que eren, que tots aplaudim a l’uníson i sense criteri i és per això que ella ho aprofita per fregar-se les mans. És gloriós veure el seu aplaudiment massatge.

    

Però potser em quedo amb la bella forma que té de llegir llibres… Bé, val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

    

Tercer lloc. 'Dancing Beethoven', dirigida per Arantxa Aguirre. Un documental sobre la recerca de la mateixa directora a través d’enfrontar-se als seus propis ideals i fent-nos estimar la novena simfonia de forma cíclica.

    

Segon lloc. Katie Melua (Festival de Peralada). Un concert que va destil·lar una brillantor celeste i una atmosfera perfecta per dissipar qualsevol problema.

LA NOSTRA DÈCADA FAVORITA

Primera posició. Bryan Ferry (Festival de Peralada). A l’acabar aquest concert, qualsevol que no fos fan de Bryan s’havia convertit. Els temes van solcar la teva ànima i et van portar directe a la teva dècada favorita d’aquest món.

    

Notícies relacionades

I la forma que la meva amiga té de llegir llibres radica en la curiositat que sempre utilitza com a punt de llibre un ganivet. Creu que dona una energia especial al llibre. És sempre el mateix ganivet, va pertànyer al seu pare i també l’utilitzava per aquesta mateixa funció. Diu que aquest ganivet serveix per saber per quina pàgina vas, però també traspua l’odi o la passió per la lectura segons el que et provoquin les línies que llegeixes.

    Sens dubte, hi ha éssers especials que amb la seva imaginació i pensament fan que aquest món giri. ¡Bon diumenge!