Dues mirades

Tots som...

A la rebotiga de les terres i els asfalts ensangonats hi ha despatxos encatifats, comptes milionaris i el glamur de la riquesa sense consciència

1
Es llegeix en minuts

«Els 10.000 milions de contractes» dels estats europeus amb l’Aràbia Saudita i els països del Golf enceguen els governs i impedeixen una lluita efectiva contra les arrels de l’extremisme islàmic i «la ideologia radical i violenta que transmet l’Aràbia Saudita als terroristes». L’afirmació de Pierre Conesa, ex alt funcionari francès especialista en terrorisme, la recollia Eliseo Oliveras en una anàlisi precisa, i aflictiva, de l’expansió de l’extremisme a Europa.

Notícies relacionades

En síntesi, l’Aràbia Saudita i els països del Golf financen l’expansió del salafisme (la doctrina que alimenta l’odi i la violència) per influir a Europa a llarg termini. Els governs europeus no actuen amb contundència contra els focus salafistes per no enemistar-se amb els senyors dels petrodòlars. A més a més, el Regne Unit, França, Alemanya, Bèlgica i Espanya tampoc volen arriscar els seus contractes multimilionaris d’exportació d’armes a aquests mateixos països.

El Regne Unit, França, Alemanya, Bèlgica i Espanya… ¿Recorden els dies en què tots vam ser Londres, París, Berlín, Brussel·les o Madrid? El terrorisme gihadista, el deliri de l’Estat Islàmic, els conflictes enquistats a l’Àfrica supuren misèria, desesperació i un dolor infinit. Però en la rebotiga de les terres i els asfalts ensangonats, hi ha despatxos encatifats, comptes bancaris milionaris i el deliciós glamur de la riquesa sense consciència. Potser tots som víctimes… però uns més que uns altres.