El tuti murcià

¿El PP es pot permetre perdre el Govern a la comunitat per protegir el seu president?

2
Es llegeix en minuts

Hi ha un proverbi anglès que diu que "el diable s'amaga en els detalls", així que visc en un infern intentant entendre els detalls de la partida política que es juga amb els peons a Múrcia i la transcendència que té aquest pols en la política nacional, el gran tauler. Des de les gales de "Murcia, qué hermosa eres" no s'havia parlat tant d'aquesta comunitat autònoma que el PP governa des de fa 22 anys i Pedro Antonio Sánchez presideix des d'en fa gairebé dos.

Abans va ser durant 10 anys alcalde de Puerto Lumbreras, on va contractar per un dineral la construcció d'un auditori que segueix en obres sense que se sàpiga on és la pasta; per això ha sigut citat davant el jutge com a investigat per quatre delictes de corrupció. El mateix jutge, Julián Pérez-Templadoque se'n va de canyes amb un alt dirigent del PP de Múrcia amb desinhibida connivència.

"Múrcia és un lloc on es coneix tothom", segons Méndez de Vigo; potser per això, quan Sánchez era conseller d'Educació del Govern murcià, va intentar a través de la 'trama Púnica' millorar la seva imatge per "3.000 euracos al mes". Ho sabem per les gravacions i els SMS del sumari de la 'Púnica' que s'instrueix a l'Audiència Nacional i on està apareixent la flor i nata del PP. El contracte no es va arribar a firmar perquè la 'trama Púnica' va ser desarticulada abans. Fins aquí la pinzellada gruixuda, ara els detalls:

El PP governa a Múrcia amb un pacte d'investidura amb Ciutadans, que inclou la dimissió d'imputats per corrupció, però Pedro Antonio i el PP diuen que ser investigat no és ser imputat, que prevaricació no és corrupció, i altres interpretacions lliures del Codi Penal.

També s'aferren a la possibilitat que el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia arxivi la causa, amb una seguretat que et fa dubtar que tot estigui lligat i ben lligat o que els agradi viure al límit.

FER EL PRÉSSEC

C's amenaça amb una moció de censura perquè estan farts de fer el préssec des que van recolzar Rajoy, però fidels al seu estil proposen una moció de censura "instrumental" perquè es convoquin noves eleccions. El PSOE s'engresca i s'avança presentant la seva pròpia moció de censura, però sobre això d'avançar eleccions... Ja ho veurem. Ciutadans tem que el PSOE "s'enganxi" a la cadira si n'hi donen l'oportunitat i Podem s'hi apunti, de manera que C’s tornaria a fer el préssec.

Notícies relacionades

Quan llegeixin vostès aquest article poden haver passat dues coses: s'haurà convocat una moció de censura contra Sánchez la setmana que ve, o el PP haurà contraatacat amb una moció alternativa per substituir el seu president. Aposto per la moció de censura el 5 i 6 d'abril. Sánchez sempre pot dimitir.

Les preguntes són: ¿Per què el PP se la juga amb Pedro Antonio?¿El PP es pot permetre perdre el Govern a Múrcia per protegir el seu president? ¿Què votarà C’s en aquesta moció de censura? ¿Qui serà el primer a llançar-se de la moto? De l'"aguantarem" de MailloRafa Hernando ha passat al "no em consten moviments per canviar Sánchez", ¿Adverteixen el petit detall?