El 15è aniversari d''Operación triunfo'

Va ser això: un programa de televisió

Televisió Espanyola i Gestmusic s'han anotat un gran punt a l'emetre en directe el concert d''El reencuentro'

2
Es llegeix en minuts
lpedragosa36116090 ot el reencuentro  concierto operacion triunfo en el palau s161031223830

lpedragosa36116090 ot el reencuentro concierto operacion triunfo en el palau s161031223830 / FERRAN SENDRA

La nit de Halloween, Televisió Espanyola i la productora Gestmusic es van anotar un punt (encara millor: un superpunt) a l'emetre en directe el concert d''El reencuentro', dels participants de la primera edició d''Operación triunfo'; fins ara, juntament amb l'enyorat 'Un, dos tres, responda otra vez' en les diferents etapes, el concurs televisiu que més èxit, repercussió i audiència ha tingut.

El 27,5% de 'share' és, en termes d'audiència, una burrada, una passada, espectacular. A favor de l'ens públic a l'hora de valorar aquestes xifres tinguem en compte que Televisió Espanyola no emet publicitat i per tant la retransmissió es va oferir així, d'una tirada, possibilitant que no es produïssin les habituals baixades d'audiència durant l'emissió d'aquests espais comercials. Tot i així, té molt de mèrit mantenir de mitjana gairebé el 28% i una punta del 38% de quota de pantalla.

REALITZACIÓ CORRECTA I SENSE RISCOS

La realització va ser correcta i no va arriscar innecessàriament; va ser positiu que no hi aparegués cap mestre de cerimònies endolcint la presentació de cadascun d'ells; la posada en escena va estar justeta i evidentment poc assajada… I a excepció de Bisbal, Chenoa i Rosa, la majoria de concursants es van enfrontar, per primera vegada en molts anys, a un auditori amb més de 15.000 persones. Aquesta pujada d'adrenalina explica les constants improvisacions del tipus "¡amosarcelona!", "¡¡senotelsanyordi!!", "¡arribatodos!" per treure's pressió de sobre.

No és just exigir una exquisida qualitat musical als que van ser concursants. Però sí que em va cridar l'atenció la sorprenent aparició, setmanes enrere, de Juan Camus (l'últim participant a confirmar que seria present en aquest espai) i la seva reflexió sobre el que per ell és l'"èxit"; no va fer pas menys vergonyeta que el mateix participant, escridassat per una part del Sant Jordi, insistís sense èxit tres vegades que el públic l'acompanyés a interpretar el 'Your song' d'Elton John. És més: va ser acollonant que s'acomiadés amb un "moitxes gràusies", reivindicant la seva estada a Londres des de fa anys, com si el castellà s'oblidés de cop.

RECORDS DE FA QUINZE ANYS

Notícies relacionades

És cert que durant aquest concert, precisament aquest, podia ser que s'oblidés una lletra, que sortís equivocat un pas en una coreografia… Podríem demanar un nivell més alt d'exigència i profess… No. Evidentment, no. 'El reencuentro' va ser una emissió amable, amb ficades de pota, sorpreses, vam buscar el morbo i alguns a casa, i des de la trinxera de Twitter (servidor el primer, o el segon), vam riure de tot el que hi passava. I ja està. Han tornat, han cantat i ja se n'han anat. Ha sigut tan sols un programa de televisió, que ens va portar molts records de què fèiem, amb qui estàvem i amb qui vivíem fa 15 anys; però tan sols és un programa de televisió.

¡Ah! I que consti en acta que he aconseguit parlar d''OT' sense esmentar la paraula 'cobra'.