¿Com evitar el descobert en un compte corrent?

2
Es llegeix en minuts
Els bancs shan de fer càrrec de la despesa de les targetes clonades_MEDIA_1

Els bancs shan de fer càrrec de la despesa de les targetes clonades_MEDIA_1

Un banc pot aplicar fins a tres penalitzacions diferents si un compte corrent es queda en números vermells. Elsdescoberts es produeixen quan el client fa una retirada de diners sense que hi hagi saldo suficient i el banc avança els fons necessaris.

A partir d'aquí, el titular del compte ha de tornar de forma immediata l'avançament, pagar elsinteressos de demora i les corresponents comissions bancàries, que en el cas dels descoberts són lacomissió per descobert (acostuma a ser del 4,5% sobre la quantitat creditora més gran del compte) i lacomissió per reclamació de posicions deutores (es cobra entre els 3 i 7 dies des que es va originar el descobert i el seu import oscil·la entre els 20 i els 40 euros).

Pel que fa al cost de descobert (els interessos de demora i comissió per descobert), segons elBanc d'Espanya, estan legalment limitats i la TAE resultant no pot superar 2,5 vegades l'interès legal dels diners que, el 2013, és del 4,00% (el límit se situa en el 10% TAE).

Cost real del descobert

Vegem, a continuació, quin és el cost de quedar-se al compte corrent amb un descobert de 300 euros durant 15 dies amb una comissió per descobert del 4,50%.

En aquest cas, a la comissió per descobert s'hi hauria de sumar la comissió per reclamació de posicions deutores (35 euros) i els interessos de demora del 10%. El cost de caure en un descobert de 300 euros durant 15 dies suposaria, en aquest cas, undesemborsament de 49,73 euros.

Experts delcomparador de comptes bancaris Bankimiaplantegen algunes solucions per evitar aquesta situació, com demanar un avançament de nòmina a l'empresa o al banc (alguns bancs ofereixen aquest tipus d'avançaments als seus clients de comptes  nòmina), usar la targeta de crèdit i fins i tot contractar un préstec ràpid per comptar amb algun tipus de coixí al compte.

En tots els casos citats anteriorment és important calcular sempre que la contractació d'aquests productes resulti més barata que el descobert en compte.

També és aconsellable tenir una cura especial amb els comptes corrents que no s'utilitzen i tancar-los de manera adequada. La comissió per manteniment d'aquests comptes "oblidats" pot generar descoberts que, al seu torn, generaran un deute amb el banc. El consell, per tant, és concentrar tots els diners en un sol compte i tancar adequadament els que no s'utilitzen.

Una altra solució per evitar els descoberts és establir ordres de traspassos automàtics entre els seus comptes. En cas que algun no disposi de fons i hagués de fer front a un pagament es traspassarien els diners automàticament d'un compte a un altre.

Notícies relacionades

També existeix la possibilitat de comunicar al banc que no accepti cap rebut amb el compte en descobert. A més, si el problema del pagament de rebuts és una cosa habitual és aconsellable canviar la seva forma d'abonament a pagament en finestreta o transferència per evitar els números vermells.

Consulteu el canalFinances personalsd'EL PERIÓDICO.