Principals requisits per evitar comissions

Bankia, Banco Santander i BBVA han iniciat campanyes en què han fomentat l'eliminació de comissions

2
Es llegeix en minuts

Evitar comissions. És un dels grans objectius dels usuaris de banca, que intenten esquivar el pagament d'un percentatge o una quantitat de diners pel manteniment de comptes, la renovació de targetes, l'ingrés de xecs...

Conscients d'això, i amb l'objectiu de mantenir els clients actuals i atraure'n altres de nous, bancs i caixes han posat en marxa diverses iniciatives anunciant l'eliminació de certs pagaments recurrents.

Més enllà de la banca 'on line', que té com una se les seves banderes precisament l'absència d'aquests cobraments, com ING Direct Bankinter, diverses entitats han promocionat comptes en què no sumen cap comissió de manteniment i administració, com ha comprovat el comparador de comptes de Bankimia.

És el cas de la Cuenta Expansión de Banc Sabadell o la Cuenta Nómina de Novagalicia Banc. En els dos casos, exigeixen almenys la domiciliació d'una nòmina o pensió de com a mínim 700 i 600 euros, respectivament.

En aquest sentit, recentment han començat a proliferar diverses campanyes bancàries d'eliminació de comissions. Les han posat en marxa Bankia, sota el títol Sin comisionesBBVAAdiós comisiones, i Banco SantanderQueremos ser tu banco0.

En comú, que no s'ha de pagar per l'administració i el manteniment de comptes corrents i d'estalvi, per l'emissió i renovació de targetes de dèbit (en el cas de BBVA, també de crèdit), per l'ingrés i emissió de xecs i transferències.

¿Quins requisits s'han de complir per no pagar comissions?

També comparteixen algunes exigències: totes elles obliguen a complir certs requisits de vinculació amb l'entitat. Com a mínim tenir un ingrés recurrent, com la domiciliació d'una nòmina o pensió, d'almenys 600 euros.

En particular, BBVA també exigeix que el titular compleixi una d'aquestes dues opcions: que domiciliï cinc rebuts bàsics o que usi i mantingui activa una targeta de crèdit l'entitat.

Per la seva part, Banco Santander demana que, a més de domiciliar un ingrés, s'obri un pla de pensions amb una aportació anual d'almenys 1.000 euros, es tingui una hipoteca, es mantingui una mitjana de 12.000 euros (o més en productes d'estalvi) o es disposi de 1.000 accions de l'entitat.

Notícies relacionades

També posseir 1.000 accions de Bankia és una de les reclamacions del banc per poder disfrutar del programa sense comissions. Això o mantenir un saldo mitjà de 75.000 euros en productes d'estalvi, ser més gran de 18 anys, tenir entre 18 i 25 anys i tenir actiu el servei de correspondència per internet...

Cal recordar que un 31% dels clients de banca consideren que podrien canviar de banc pròximament, segons una enquesta del comparador de productes bancaris Bankimia. I d'aquests, un 57% van esgrimir com a raó principal reduir les comissions que els cobren a la seva entitat habitual.