Domiciliar la nòmina i tres rebuts, requisits per a descoberts gratis

Bankimia ha estudiat els principals comptes del mercat i la majoria donen la possibilitat de tenir un descobert pagant un interès i una comissió

1
Es llegeix en minuts

Escasses i amb limitacions. Si bé molts dels comptes corrents que s'ofereixen en el mercat accepten descoberts, són pocs els que ho fan de manera gratuïta. Si s'arriba als números vermells a la llibreta, gairebé totes les entitats cobren una comissió per informar el titular del descobert i un interès al cobrir el deute.

La comissió per “reclamació de posicions deutores”, els diners que cobra el banc al titular per avisar-lo que té un saldo negatiu, sol ser una quantitat fixa que pot arribar als 35 euros. Amb tot, en alguns casos no existeix, és el cas de la Cuenta Jove d'Evo Banc, com es pot comprovar en el comparador de comptes corrents Bankimia.

L'interès que cobren per cobrir el deute també varia segons en banc. Pot partir del 2,50%, com la Cuenta Online de Novagalicia Banco, i arribar al 8,00%.

Només un compte cobra un interès per sota de l'habitual en aquests casos, la Cuenta Inteligente d'Evo Banc, que aplica un interès de l'1,00% fins als 200 euros de descobert. A partir d'aquí, l'interès és del 9,56%. La reclamació de posicions deutores és gratuïta.

Pel que fa als comptes que ofereixin la possibilitat de tenir descobert, en l'actualitat només se n'han pogut localitzar dos. I en els dos casos exigeixen diverses vinculacions. Entre elles, la domiciliació de la nòmina i d'almenys tres rebuts bàsics al mes (aigua, llum, gas, telèfon...).

Són la Cuenta Nómina de Bankinter i la Cuenta Nómina d'Unicaja. Malgrat les coincidències cadascuna té les seves exigències concretes, com l'import mínim obligatori, que difereix segons l'entitat. En la primera és d'almenys 633 euros, mentre que en la segona, que també requereix una permanència mínima de 36 mesos, és de 1.200 euros.

Notícies relacionades

També es distingeixen en la quantitat de diners que permeten de descobert. En el cas del compte de Bankinter, es pot tenir com a màxim una mensualitat neta de la nòmina vinculada, mai superant els 6.000 euros. Quantitats superiors no estan permeses.

En el cas del compte d'Unicaja, no tots els clients tenen la possibilitat de disposar del descobert, ja que la seva concessió “queda subjecta a criteri de l'entitat”. Els que el tenen poden tenir com a màxim un saldo negatiu de 300 euros que hauran de tornar al cobrar la següent nòmina.