Dues orelles i la cua

1
Es llegeix en minuts

Diumenge al migdia. Enquestes demolidores. 22.000 persones. Una plaça de toros. Bons amics acompanyant-lo. I Rajoy "torejant" a plaer a València.Vent en popa. I ell, enfortit. Per primer copva trencar una de les regles de les campanyes electorals: no confiar-se mai.Perquè fins a la cua tot és toro. Però ho veu tan clar que ahir va dir: «Crec que guanyarem les eleccions». Va expressar el que pensa pràcticament tot Espanya, tot i que sempre val més ser prudent.Un excés d¿eufòria pot desmobilitzar el teu electorat.

Notícies relacionades

Laposada en escena del míting central de campanya va ser de manual.Ple a vessar. Banderes blaves amb les sigles del partit. Joves col·locats al darrere del candidat en un clar missatge a aquest sector de la població, el més afectat per l¿atur. Vistes aèries de la plaça que permetien percebre el ple absolut.Tot plegat reforçava el missatge que donen les enquestes: la gent està amb Rajoy.

 Dijous, a Las Palmas,Rajoy no va omplir. Un terç de l¿aforament va quedar buit. Però el que era realment important era omplir a València.Calia plantar cara.I tornar a donar un altre cop d¿autoritat damunt la taula.I, en això, al PP. Ho van fer amb l¿arribada de Rajoy a la seu del partit després del debat i ho van repetir ahir. Només va quedar un cap per lligar. No hi havia Francisco Camps, a qui el líder va prometre amor etern. La política té aquestes coses.Ets útil quan ets a la cresta de l¿onada, però en la tempesta¿ l¿oblit.