Menteix i venceràs

1
Es llegeix en minuts

"Ara que ja no estem en campanya electoral i ja han passat les eleccions andaluses i les generals és el moment de dir la veritat,encara que a vegades sigui políticament incorrecte". Sense pèls a la llengua i a cara descoberta així s'ha pronunciat avui el portaveu de Sanitat del PP del Senat, Jesús Aguirre, per referir-se a l'estat "utòpic" de la sanitat pública actual. En campanya el Partit Popular va dir que la sanitat era intocable i ara pensen el contrari. Les paraules d'Aguirre no són políticament incorrectes, el que és incorrecte és que la mentida sigui un dels camins més utilitzats en política per arribar al poder.

Que sigui obvi que els polítics menteixen en campanya no hauria de treure transcendència a aquest tipus de conductes poc ètiques i molt reprotxables. Les campanyes electorals s'han convertit en una competició per vendre un producte al preu que sigui. L'objectiu és arribar al poder. Total,una vegada "comprat" el producte els polítics ja tenen el poder que buscaven i els ciutadans es queden sense poder moure fitxa fins al cap de quatre anys.

Els polítics saben que la memòria és fràgil i que sovint el record que queda al cap de quatre anys s'ha diluït lleugerament. Així doncs, si fa falta es menteix, si fa falta s'endarrereixen uns pressupostos fins després d'unes eleccions perquè no restin vots.Les prioritats dels polítics són clares, primer nosaltres (el partit) i després els ciutadans.És complicat que la desafecció actual faci un gir si no varia l'ordre de prioritats.

Notícies relacionades

Aquesta manera de fer és tan habitual que s'està interioritzant com a part de la política amb el perill que això comporta. La mentida en política surt molt més rendible que en qualsevol altre àmbit de la vida. Però com que no hi ha cap mena de control sobre els compromisos que adquireix un partit amb els ciutadans abans de les eleccions i el seu compliment quan està al Govern aquest model seguirà sent utilitzat sense contemplacions i la política allunyant-se dels ciutadans.

Amb aquestes paraules de Javier Aguirre vénen a la memòria les del seu cap i president del Govern,Mariano Rajoy, que en campanya s'atipava de repetir. "Necessitem un Govern que no ens menteixi".És un cercle viciós sense fre.