Esperanza, la piròmana

2
Es llegeix en minuts

Esperanza Aguirre és especialista a llançar cortines de fum.L'objectiu és evident: tapar la seva dubtosa gestió a la Comunitat de Madrid, que té un dèficit molt més alt del que van dir. També li està servint per evitar que es parli dels seus "fantàstics" moviments  a Bankia. A més, amb aquests comentaris incendiaris previs a la final de Copa  del Rei aconsegueix excitar una part dels electors del PP i aprofita per agafar força davant el desparegut Mariano Rajoy.

Però el que és realment greu és que amb les seves cortines de fum sovint el que busca és generar la màxima crispació possible.Que hi hagi polítics que tinguin com a principal objectiu generar incendis innecessaris és trist i lamentable, però sobretot molt perillós. La valoració dels polítics passa per un dels seus pitjors moments.Entre altres aspectes, per persones de la talla política d'Aguirre que actuen sota el lema: crispa i venceràs.

Demà hi haurà a Madrid 2.300 membres dels cossos de seguretat de l'Estat.¿Era necessari tant de desplegament policial?Convé recordar que fa tres anys la final que es va celebrar a València entre els mateixos equips, el Barça i l'Athletic de Bilbao, va ser un exemple d'esportivitat entre les dues aficions. Màxima germandat. Cap incident.

Llavors, ¿on és el problema? Una de les causes principals radica en la metxa que està encenent Aguirre amb les seves declaracions per anar escalfant l'ambient. Ho està posant tot de la seva part perquè es produeixin situacions evitables. L'altra gran causa és la lamentable i vergonyosa decisió del Tribunal de Justícia de Madrid que ha consentit una manifestació del la Falange quatre hores abans del partit. Aguirre no ha dit ni piu sobre aquest tema.Demana llibertat d'expressió per a alguns i vol silenciar els que no pensen com ella. ¡Tot molt democràtic!

Notícies relacionades

Ah, el Ministeri d'Interior estudia que els clubs paguin part de la despesa policial en partits com el de demà.Potser la factura la deurien passar a certs polítics i jutges que són els que més han treballat perquè demà hi pugui haver altercats. Així, de passada, tastarien en carn pròpia el copagament que tant defensen.

És una pena que els que haurien d'encarregar-se de posar pau són els que tiren gasolina al foc. Això sí, si hi ha incidents Aguirre serà la primera a sortir a donar la culpa als altres. Esperem que demà no passi res.Però amb la brometa dels xiulets a l'himne espanyol, s'està passant massa per alt els perills del mètode Aguirre: crispa i venceràs i potser alguna cosa incendiaràs.