Dicotomia complexa

1
Es llegeix en minuts

Abans del Congrés del PSOE eren molts els detractors dels socialistes catalans que deien que el pitjor que li podia passar al PSC és que Chacón sortís elegida Secretària General.Adduïen que el PSC estaria més lligat de peus i mans que mai. Avui, molts dels que opinaven en aquesta línia asseguren que la derrota de Chacón és un cop demolidor per al PSC, que perd poder al PSOE i que torna de Sevilla amb la cua entre cames.

Durant aquests dies la majoria d'arguments que s'han llançat des del simplisme ideològic contra els socialistes catalans i contra una candidata a qui molts tenien ganes són difícils de sostenir.Critiques amb poc fonament i massa "passió" partidista.

Les conclusions ràpides són necessàries per als mitjans de comunicació, però no necessàriament són les més encertades.Fan falta anàlisis més serenes i profundes. Segurament hauran de passar setmanes o mesos per veure realment com afecta el lideratge de Rubalcaba al PSC i comprovar com es mouen els socialistes catalans en aquestes aigües tèrboles.

Notícies relacionades

Amb els atacs al PSC s'eviten altres debats o problemes molt rellevants de la política catalana. Amb el soroll s'alimenten els informatius, però no es resolen problemes.I tendim a maximitzar aquest tipus de soroll intranscendent.

Sembla clar que el PSC no havia de tenir un camí fàcil guanyés qui guanyés. Amb Rubalcaba, per pèrdua de força en el partit i amb Chacón, per estar molt supeditats a un lideratge més centralista del que seria desitjable per al PSC. Sigui com sigui, farà falta que passin els dies per comprovar cap on es dirigeix el PSOE i sobretot el PSC. Potser al PSC viuen millor "contra" Rubalcaba.S'haurà de veure si el que avui és una derrota pot ser l'inici d'una nova etapa o si tot segueix igual amb el perill que comportaria.