El rei del silenci

1
Es llegeix en minuts

L'expresident del Govern Felipe González diu que qui va al davant en les enquestes amb un clar avantatge ha de limitar-se a fer-se el "mortet" durant la campanya.

Rajoyiel seu equiptambé ho tenen clar.Maximitzar els silencis equival a minimitzar riscos.Rajoy ha estat tota la precampanya present, però absent. Se'l veu poc i no se'l sent gens.

A l'estiu, mentreRubalcabatenia actes cada dia, Rajoy va gravar una entrevista amb una agència en què es va dedicar a parlar de temes intranscendents per a la política espanyola. No va dir res de rellevant. Tampoc li feia falta. Té molt clar que els seus silencis li poden reportar més vots que les seves paraules. Significatiu.

L'enorme distància que té sobre el seu rival directe li permet fer el que estimi oportú, perquè s'ha demostrat durant aquests mesos que els seussilencis i ambigüitats no li passen facturaentre els seus possibles votants.

Notícies relacionades

La campanya es va iniciar ahir amb un gest rellevant: per primera vegada, un líder del PP l'obria a Catalunya. Aquests 15 dies Rajoy mantindrà la tònica d'aquests mesos,serà caut i prudent al parlar.I recordarà a cada míting que Espanya no es mereix un Govern que ha generat 5 milions d'aturats.

Tot és al guió. No ha de sortir ni un mil·límetre de la via. Per a Rajoy, com més silenci, millor, i per als seus votants sembla que també. Just en el moment en què el diàleg entre polítics i ciutadans és més reclamat que maila paraula queda sepultada pel silenci.