La roda

«Nous n'irons plus à Barcelone»

1
Es llegeix en minuts

Quan arriba Pentecosta, a la ciutat francesa de Nimes, la de la plaça romana, els plomalls dels agutzils es tenyeixen de vermell. Comença la fira taurina. Un milió de visitants aquesta temporada, un 30% més que l'anterior, i els hotels plens a vessar. No hi ha entrades. ¿Comencen a emigrar els taurins catalans?

Notícies relacionades

«Sempre ens quedarà la Catalunya Nord», em diu amb sorna un aficionat barceloní, que treu foc pels queixals quan pensa que aquest any serà l'últim que torejaràJosé Tomása la Monumental. El 2012 s'acaben les corrides i els experts taurins creuen que darrere de la llei aprovada al Parlament hi ha alguna cosa més que amor pels animals. Una sospita lògica. Per un costat, els correbous

França, on les corrides es van introduir al segle XIX, ha declarat la tauromàquia patrimoni cultural. Mentrestant, a Catalunya, on la primera corrida es remunta al segle XIV, es prohibeix. El PP intenta una moratòria de tres anys argumentant un estalvi de fins a 400 milions en indemnitzacions, però Convergència no s'ho pot permetre. Pactar pressupostos amb el PP i, alhora, endarrerir la prohibició taurina sona moltespanyolista. Per això, potser,Francesc Homsassegura en un càlcul apressat que tancar la Monumental només costarà uns milers d'euros. Ja ho veurem. El que és absurd és obstinar-se a tancar una plaça moribunda on es lidien 90 toros a l'any. I, en plena crisi, haver de pagar per fer-ho.