La roda

Com m'agraden aquests homes

1
Es llegeix en minuts

Els que t'agafen per la cintura i t'arrosseguen, sense dir res, a fer uns passos de ball. Els que, al veure't entrar, es molesten a mirar-te i et diuen alguna cosa agradable, una frase per recordar quan arribin temps pitjors. Els que encara avui, malgrat tant pensament políticament correcte, s'atreveixen a invitar-te a prendre un cafè. Homes plens de contradiccions, a vegades bons i altres pitjors, als que les dones no els espanten, que s'acosten a nosaltres tranquil·lament, amb admiració, afecte, interès, fins i tot desig. Si alguna els malinterpreta, què hi farem; no insisteixen, però tampoc es justifiquen. Els agraden les senyores i s'alegren de veure-les. Això és tot. Més del que es pot esperar.

Fa temps, en un ascensor que trigava segles a pujar, un d'aquests senyors es va quedar mirant-me

Notícies relacionades

-jo acabava de complir els 15, duia uniforme i em recollia els cabells amb una cinta blava- i va dir: «Com m'agradaria tenir 40 anys menys i coincidir amb tu en un ascensor». Tranquils, anava acompanyada de la meva àvia, que li va contestar: «No somiï, benvolgut veí, l'ascensor no passa mai dues vegades». I tots dos, davant la meva sorpresa adolescent, van deixar anar grans riallades. Molts dies, quan surto de casa, al mirar-me al mirall del rebedor i veure que les ulleres m'arriben al melic, recordo aquell atractiu cinquantí. Surto al carrer amagada darrere de les meves ulleres de sol, però sentint-me millor.

És igual que es fixin en les teves cames, que admirin el teu nou vestit, que disfrutin parlant amb tu o, simplement, que vulguin anar al cine o treballar en el mateix projecte; amb aquests homes que estimen les dones, encara que no siguin dels que disfruten anant-hi al llit, dóna gust coincidir-hi a la vida. Ho vaig pensar l'altra nit, durant la cerimònia dels Oscars, veientKirk Douglasenvoltar amb un braç el cos de la somrientMelissa Leo,mentre amb l'altre se subjectava al bastó. Quan sento un senyor així, un actor de 94 devastats però fabulosos anys, dir «m'encanten les dones», sento ganes d'aplaudir. Com m'agraden els homes que envelleixen ballant, agafats a la teva cintura.