On Catalunya

Turisme a casa

Els millors plans de Setmana Santa a Barcelona

¿Tens l’agenda d’aquest pont més buida que la de Pablo Casado? Planifica les vacances sense necessitat de fer maletes

Els millors plans de Setmana Santa a Barcelona
7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tots els teus amics parlant d’aquests vols que han reservat, dels preciosos hotels i de les ganes que tenen de desconnectar uns dies fora de Barcelona. I tu sense plans per a aquesta Setmana Santa. T’entren ganes de posar-te a repartir bufetades a l’estil Will Smith. Però no: contenció. Potser durant aquestes festes et quedaràs a la ciutat, però això no vol dir que t’hagis d’avorrir. Barcelona està plena de plans per aprofitar al màxim aquestes vacances sense necessitat de fer les maletes.  

Surt de festa 

Pont amb ressaca

¿Dos dies festius? Més dies per recuperar-se de la ressaca. I sí, et faran falta, perquè en aquest pont l’oci nocturn ve carregat. A l’Apolo (Nou de la Rambla, 113), dijous toca Milkshake, amb ‘hits’ des de Bonnie Tyler fins a Rihanna que comptarà amb la participació de l’‘influencer’ pop Luc Loren. També a l’Apolo, més enllà de les habituals Nitsa i Astin de divendres i dissabte, aquest diumenge, aprofitant que dilluns no es matina, és l’oportunitat perfecta per anar a la Chocochurros. 12 hores de festa (de cinc a cinc) plenes d’explosió, revetlla i electrònica. 

A la Sala Vol del Poblenou (Sancho de Ávila, 78) celebraran dijous i divendres Sant amb un karaoke nadalenc. ¿Hi ha res millor per honrar la mort de Jesús que celebrar el seu naixement? També al Poblenou, nova sessió de Nómade Barcelona, una festa sorpresa a la qual t’apuntes sense saber ubicació ni ‘line-up', i just 24 hores abans de l’esdeveniment t’envien tota la informació. 

I si ets més d’oci diürn, passa’t pel Brunch in the City, el festival d’electrònica per als reticents a pernoctar. Música, menjar i fins i tot una zona ‘family friendly’ amb activitats per a nens. Diumenge de Pasqua, al Poble Espanyol (Francesc Ferrer i Guàrdia, 13), ‘brunch’ de 13 a 22 h.  


Pasqua musical  

Concerts i musicals

Més enllà de la festa, també hi haurà concerts, per descomptat. La sensació ‘centennial’ Belén Aguilera, en el marc del seu Superpop Tour, omplirà Razzmatazz (Almogàvers, 122) per Divendres Sant. I, a la mateixa sala, amb doble sessió de divendres i dissabte, Soto Asa presentarà els seus últims treballs, amb aquesta barreja tan seva que fluctua entre l’urbà i el reggaeton lent. I a Barts (Paral·lel, 62), el mateix dissabte, la banda tribut de Queen interpretarà els himnes a què va donar veu Freddie Mercury. 

També al Paral·lel, al Teatre Victòria (Paral·lel, 67), per als que prefereixin una experiència una mica més Broadway, hi ha l’opció del musical de Billy Elliot, la versió teatralitzada (i, per descomptat, musicalitzada), de l’èxit cinematogràfic britànic. Que, a més, aquesta setmana ve amb descomptes a les entrades. 


Art immersiu 

Submergeix-te en els quadros

L’últim ‘boom’ artístic de Barcelona són les experiències immersives. El quilòmetre 0 és al centre d’arts digitals Ideal (Dr. Trueta, 196). Segur que si has tingut una cita de Tinder l’últim any et sona: és on es va fer l’exposició immersiva de Klimt; sí, on desenes de parelles van anar a recrear el quadro d’‘El petó’ amb magnificència. Ara és el torn de Frida Kahlo, en els quadros de la qual et pots submergir per viure una experiència psicodèlica digna de Woodstock. 

Tampoc pot faltar el ‘Diamond Matrix’ del Moc Museum (Montcada, 25), un ‘hot spot’ tiktoker barceloní que, il·luminat per 12.000 bombetes acompanyades de música embolcallant, acull centenars d’aspirants a ‘influencer’ que volen, literalment, portar a col·lació el seu perfil.

A Montjuïc, a CaixaForum (Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8), hi ha dues opcions. D’una banda, la instal·lació permanent de ‘Symphony’, que, a través de realitat virtual, et submergeix en un concert de música clàssica com si fossis un intèrpret més en l’orquestra. De l’altra, l’exposició interactiva sobre videojocs ‘Homo Ludens’, amb les mateixes dosis de tecnologia, immersió i interacció. 


Per a cinèfils 

Plans de pel·lícula

L’única estrena ‘blockbuster’ que es presenta aquesta Setmana Santa és l’última entrega de ‘Bèsties fantàstiques’, de la saga de Harry Potter. Serà a totes les sales de cine de la ciutat. Això sí, per viure-la en la seva màxima esplendor, passa’t pels Filmax Gran Via (centre comercial Gran Via 2, Gran Via de l’Hospitalet, 75), que compten amb tecnologia 4DX, feta per donar una experiència immersiva, intensificant les sensacions i l’adrenalina en el cine.

Per la seva banda, les sales per a cinèfils porten una oferta molt, molt interessant i variada. La Filmoteca (Salvador Seguí, 1), en el seu cicle ‘El millor del 2021’, fa un repàs dels ‘must see’ de l’any passat, des de ‘Madres paralelas’ fins a ‘Titane’. Mentre que el Phenomena (Sant Antoni Maria Claret, 168), per la seva banda, rescata des de clàssics antediluvians com ‘Allò que el vent s’endugué’ i ‘Ben Hur’ (ara, en 4K) fins a èxits contemporanis com ‘El far’.  


Setmana Santa amb nens 

Activitats ‘family friendly’

Final de trimestre, gairebé sense deures i de vacances. ¿L’objectiu de tots els pares? Cansar els més petits perquè se’n vagin al llit sense queixar-se. Apunta: plans que t’asseguraran dolços (i llargs) somnis.

A Cornellà, hi ha JumpYard (Sant Ferran, 4), un parc d’activitats ‘indoor’ ple de matalassos i activitats d’altura (compte amb la tirolina més llarga de la Península). Un altre pla que estarà a l’altura: el Bosc Urbà (parc del Fòrum), també ple de tirolines, plataformes penjants i tota mena de propostes per posar a prova el vertigen. 

Si prefereixes activitats arran de terra, a Sant Antoni hi ha Play Point (Comte Borrell, 88), un local on suar jugant al Laser Tag i a exercicis de realitat virtual. O, si no has tingut prou fred aquestes setmanes, la pista de gel del Barça (Camp Nou). 


D’hotel  

Dorm fora de casa

Un altre pla molt de moda, especialment en parella: anar a hotels de la teva pròpia ciutat. ¿Hi ha res millor que passar les vacances sense fer el llit? Hi ha moltes opcions per redescobrir Barcelona com si fossis un guiri. Per exemple, per als amants dels esmorzars, el Majestic (passeig de Gràcia, 68), amb bufets matutins dirigits per Nandu Jubany, guardonat amb una estrella Michelin, i condecorats com a millor esmorzar d’hotel d’Europa el 2019. 

Una altra experiència de luxe, el Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38-40) que, a més d’oferir alguns dels millors llits de la ciutat, té sessions de ioga a la seva espectacular terrassa. I, si no ets gaire de fer esport, el Cotton House (Gran Via de les Corts Catalanes, 670) ofereix una experiència més relaxada disfrutant de la seva arquitectura espectacular (conserva els elements d’estil vuitcentista neoclàssic, molt característic de la burgesia catalana) mentre fas ‘shopping’ al seu mercat ambulant, l’Algodonera Market Lab, dedicat a dissenyadors emergents i adobat amb aperitius, dolços i música ‘chill out’. 


Fes el guiri  

Redescobreix la ciutat

¿Que et quedes a la ciutat? Doncs posa’t xancletes i mitjons i a fer el guiri. Segur que encara queden molts racons amagats que no has vist. Com la ruta de l’art de carrer de les Glòries i la Monumental: ¿sabies que els balcons del número 798 de la Gran Via tenen murals toreros pintats en honor a la Monumental? ¿O que a Ambulancias Tomás (Padilla, 165), a la sortida d’un pàrquing d’ambulàncies, hi ha una galeria d’art kitsch, amb més pintures que el saló de Hogwarts? Per descomptat, acaba aquesta sessió d’art de carrer a l’exposició de Bansky, al Disseny Hub (plaça de les Glòries Catalanes, 38). 

O si el que vols és conèixer la ciutat amb magnificència ves a la torre Urquinaona (plaça d’Urquinaona, 6), al mirador Unlimited Barcelona, acabat d’inaugurar i amb unes vistes pràcticament inèdites fins ara.

¿Que vols una altra perspectiva de l’‘skyline’ de Barcelona? Mira’l des del mar: ha començat la temporada de balenes. El barco ‘Ría de Ferrol’ lleva àncores per fer albiraments de rorquals, que fins al juny es deixen veure per les nostres costes. Segur que aquest costat de Barcelona no el coneixies, ¿eh?


Escapades naturals 

A tocar de la Renfe

¿Malgrat tot, necessites tant sí com no fugir de la ciutat? Apunta’t aquestes excursions, accessibles a través de Rodalies. Per exemple, el camí de ronda de l’Ametlla a l’Ampolla, una passejada al costat del mar. O, si vols seguir la tradició catòlica, l’Espluga de Francolí, un poble que, a més d’estar envoltat de la natura de les muntanyes de Prades, compta amb el monestir de Poblet, un complex arquitectònic imprescindible que s’omplirà de litúrgia durant la Pasqua.

Notícies relacionades

Una alternativa amb més adrenalina, les vies ferrades que organitzen l’‘app’ Fever a Sant Feliu de Guíxols i que inclou, a més de ruta i guia, un reportatge fotogràfic. Ideal per actualitzar el perfil de Tinder, que les fotos d’escalada sempre donen joc. 

Per als romàntics: els hotels bombolla de Mil Estrelles (a Girona) i Nomading (a Andorra). Dormir en una cúpula transparent contemplant la Via Làctia. Un superpla que quedarà perfecte a Instagram. Això sí, aquest pla requereix cotxe.