On Catalunya
Passejos amb vistes
Els miradors urbans més espectaculars de Barcelona
La moda instagramer primaveral et causarà més vertigen que una ruta ciclista amb E. T. Prepara’t per pujar escales: es porten les ‘stories’ d’altura.
Davant teu, el cel. I, als teus peus, la ciutat. Tot i que sembla que vagis d’escalada, només t’has equipat amb un mòbil. I perquè vols res més, si les úniques muntanyes que es veuen són a diversos quilòmetres de distància. Són miradors urbans, on treure el cap per la barana et farà més vertigen que anar-te’n de ruta ciclista amb E. T. Això sí, la foto valdrà la pena. O això prometen tots els instagramers.
Així és el cicle de vida ‘influencer’: amb la imminent arribada de la primavera i els dies llargs, comença la temporada de fer fotos d’un cel ataronjat sense haver de sortir corrents de la feina per aprofitar els últims rajos de sol. I, per això, del març a l’octubre, el valor dels llocs amb vistes es dispara a la mateixa velocitat que el preu de la gasolina.
A Barcelona hi ha desenes d’opcions per aconseguir una ‘story’ de color taronja que tingui més trajectòria que Ciutadans. Aquest dissabte s’afegirà a la llista un mirador urbà a Urquinaona; l’abril, un altre davant la Sagrada Família. Celebra que arriba l’època de l’any en què les fotos de les postes de sol estan a l’altura.
Panoràmica de 360º
Nova atracció visual
Situada a la torre Urquinaona (plaça d’Urquinaona, 6), Unlimited Barcelona és una de les noves atraccions visuals que donen la benvinguda a la temporada dels capvespres a Instagram. S’inaugura aquest dissabte 12, i ofereix unes vistes pràcticament inèdites fins ara. Situat a 70 metres d’alçada (a la planta 20 de l’edifici), les parets de vidre permeten una visió panoràmica de 360º de tota la ciutat.
El mirador obre els caps de setmana i dies festius, i l’entrada costa entre 12 i 24 euros, depenent de l’hora del dia (per descomptat, les franges del vespre estan més cotitzades). La visita no només inclou l’estampa de Barcelona a vista d’ocell, també exposicions temporals d’art i, per descomptat, l’oportunitat d’explorar a l’estil Indiana Jones l’arquitectura d’aquest edifici, normalment tancat al públic en general.
La Sagrada Família al detall
Gaudí amb prismàtics
Una altra novetat de l’skyline barceloní: Urban Watching, un mirador per veure la Sagrada Família en 4K. Iniciativa de Swarovski Optik, una companyia òptica dedicada a prismàtics i telescopis, que ha instal·lat la seva tecnologia a l’àtic del carrer Sardenya, 319, per observar «fins a l’últim detall, fins i tot textures imperceptibles des del carrer» del temple, asseguren els seus promotors. Ni la Beth la va tenir tan a prop en el videoclip de ‘Dime’. A més, la ubicació obliqua de l’àtic és estratègica, segons la companyia. «Permet disfrutar la Sagrada Família amb els ulls de Gaudí», que «deia que la millor manera de veure la Sagrada Família és des d’una posició diagonal, no frontal, ja que és la forma en què no se solapen les torres». Tot i que toca esperar una mica més per veure el trencadís de Gaudí de prop: l’obertura al públic està programada per al 2 d’abril.
Vista a l’estil de Heidi
Gronxadors sobre Barcelona
Un altre ‘hot espot influencer’ del capvespre barceloní, els gronxadors amb una vista privilegiada de la ciutat. Aquí es fan més fotos penjats que en un ‘book’ del Cirque du soleil. A 10 minuts del mirador d’Horta hi ha el clàssic punt de pelegrinatge dels tiktokers i instagramers: «El gronxador de Barcelona», el van rebatejar a internet. Trobar-lo és una mica una loteria: el van traient i restaurant.
Hi ha més gronxadors dispersats per Collserola. «Actualment en tenim dos, un a la carretera de les Aigües i un altre a prop de la torre de Collserola», explica la Júlia, responsable, al costat del seu pare, Xavi, de la iniciativa Gronxadors BCN (@gronxadorsbcn, a Instagram). Han penjat gronxadors a Canyelles, el coll de la Ventosa, el turó d’en Segarra, el Carmel i al costat del parc Güell, tot i que ja no estan disponibles. «Ens els han anat traient, no sé si per vandalisme o què», es lamenta la Júlia. Així que, quan vagis a disfrutar de les vistes a l’estil Heidi, recorda: respecta aquestes peces de mobiliari urbà.
Sobre el nivell del mar
‘Skyline’ litoral.
Òbviament, no pot faltar l’opció del litoral. Al cap i a la fi, el mar és un dels grans atractius de l’skyline de la ciutat. La vista marina que ofereix el telefèric del port és de les més altes i completes de Barcelona, ja que inclou des de la Barceloneta fins a Montjuïc. Compta amb dos accessos, a la torre de Sant Sebastià (passeig de Joan de Borbó, s/n) i l’estació de Miramar (avinguda de Miramar, s/n), i costa entre 11 i 16 euros.
Un pla b, més allunyat del centre, la coberta del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (plaça Leonardo da Vinci, 4-5). Aquí no només apreciaràs la vista de tot el litoral del Fòrum, les Tres Torres de Sant Adrià i la costa del Maresme, sinó que podràs fer-ho passejant pel seu jardí, el Terrat Viu, un espai verd de 7.100 m2 amb tres tipus de prats mediterranis i tres llacunes d’aigua dolça sobre la teulada del museu. Un oasi verd on desconnectar.
L’opció guiri
Monuments típics
Sempre hi ha l’opció d’apostar pels clàssics i marcar-se una ruta tan turística que només la podries fer més guiri portant xancletes i mitjons. Grans monuments com l’estàtua de Colom (plaça Portal de la Pau, s/n), la Pedrera (passeig de Gràcia, 92), el MNAC (parc de Montjuïc, s/n), les Arenas (Gran Via, 373-385) i el parc Güell també tenen vistes d’infart, i cada una de diferents parts de la ciutat: des de la Rambla i el port, fins al cor de l’Eixample.
Si prefereixes una opció més local, en què l’anglès no sigui l’idioma predeterminat, pots esperar a la pròxima edició del 48 H Open House Barcelona. El festival obre durant un cap de setmana monuments amb vistes menys habituals que un mea culpa a la boca d’Ayuso. Per exemple, alguns dels ‘greatest hits’ d’edicions passades van ser l’edifici Colom, l’Arc de Triomf i les Torres Venecianes, que van comptar amb una assistència pels núvols.
Miradors sagrats
Catedrals i basíliques
És la millor manera d’acostar-se a Déu. I no només perquè estiguis en un lloc sagrat: sinó perquè estàs en el punt més alt de les basíliques de Barcelona. Els temples més populars del centre de la ciutat, la catedral (pla de la Seu, s/n), Santa Maria del Pi (plaça del Pi, 7) i Santa Maria del Mar (plaça de Santa Maria, 1) inclouen en la seva visita l’accés a les terrasses i campanars. Si aquí no toques el cel, està clar que et falten un parell d’avemaries.
Una opció menys massificada és el campanar de la basílica de la plaça de Sant Just. La seva vista et deixarà sense respiració, i no només perquè es divisa tot el nucli antic, inclosa la catedral i les dues famoses basíliques, sinó perquè per accedir a aquesta espectacular panoràmica toca pujar 176 esglaons a peu. Sí, emporta’t una ampolla d’aigua per quan arribis al cim d’aquest Everest gòtic. L’entrada són 2 euros i només obre de dilluns a divendres, de 10 a 13 h.
Menja a les altures
Menú amb vistes
Si això de pujar centenars d’esglaons per tenir la ciutat als teus peus no és el teu estil i prefereixes treure les teves ‘stories’ assegut, l’opció més còmoda és contemplar les vistes amb un plat a taula. Per exemple, situada dalt del Museu d’Història de Catalunya, des de la terrassa de 1881 per Sagardi (Pau de la Vila, 3), perfecta per fer el vermut, per cert, es divisa el port, Montjuïc i la Barceloneta.
O la Torre d’Alta Mar (passeig de Joan de Borbó, 88), un clàssic de la Barceloneta. Situat sobre una de les parades del telefèric, a 75 metres d’altura, té vistes de 360º a tot Barcelona. Per últim, Nobu (avinguda de Roma, 2), el restaurant fusió situat a la planta 23 del que va ser la Torre Catalunya. Per descomptat, una panoràmica envejable.
A vista d’ocell
Notícies relacionades‘Tour’ amb helicòpter
¿Que estar a 70 metres d’alçada et queda curt? ¿Et falta adrenalina al veure la ciutat des d’un edifici tot de vidre? Fes les teves ‘stories’ a vista d’ocell amb un ‘tour’ amb helicòpter. Això sí, és probable que volant el pols et deixi un ‘book’ fotogràfic més borrós que el futur laboral d’Albert Rivera. Hi ha diverses companyies a Barcelona que prometen una experiència a l’altura, com ara Helicòpter Barcelona, amb rutes de 12 minuts que sobrevolen edificis emblemàtics com la Torre Agbar i el Camp Nou. Més opcions, Yumping, una companyia dedicada als esports d’aventura, i Cathelicopters. Totes dues disposen de packs que et permetran contemplar Barcelona, literalment, per sobre l’espatlla.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Fenomen en auge Així es contracten i funcionen les excursions ‘low cost’ des de Barcelona
- Filó turístic Excursions ‘low cost’ des de Barcelona: el fenomen en auge que inunda els portals de veïns
- Sinistre a França Qui eren les víctimes de l'accident d'autobús que tornava d'Andorra a L'Hospitalet?
- El número 2 d’Emergències valora ara deixar el Consell