On Catalunya

Ruta

Recorregut històric amb el Seat León TGI

Descobrim els racons més bonics de Catalunya a bord del nou Seat León TGI, un vehicle ideal per a la nostra butxaca propulsat per gas natural comprimit

3
Es llegeix en minuts
Telva Somoza

Per a la majoria dels mortals les vacances arriben al final així que entrem al setembre. L’octubre ja és de bojos. Els nens han tornat a l’escola amb més o menys ganes, i els adults als seus llocs de treball amb el que ja és un tòpic de l’operació tornada: la síndrome postvacacio­nal (que a vegades dura diversos mesos). Sovint per a aquells que es troben immersos en la inconformitat de la seva jornada laboral, encara somiant amb platges infinites i dies càlids la motivació de tornar a dispersar-se és una bona via de subsistència. Una creu marca els dies­ que falten per a aquell pròxim cap de setmana llarg que ens ajudi a sentir que val la pena. 

Per sort, Catalunya ens ofereix paratges on perdre la noció del temps sense necessitat d’agafar avions, a només uns quilòmetres de distància que es recorren amb gust si coneixes les millors rutes per a cotxes. Des de pobles penjats dels turons fins a l’envejada Costa Brava, el nostre territori amaga les perles d’una història palpable que anirem descobrint al llarg d’aquestes setmanes. 

AMB EL GAS A TOT ARREU

El nostre company de viatge és també el millor aliat, el nou Seat León TGI. Aquest model sostenible de la marca de Martorell utilitza el gas natural comprimit com un dels seus combustibles, amb el que això suposa: un estalvi significatiu i un compromís amb el futur del nostre planeta. La primera ruta que proposem arrenca a Barcelona, on podrem recarregar el dipòsit de gas en qualsevol dels quatre punts de servei Gas Natural Fenosa per arrencar només en manera GNC i aprofitar els seus 300 quilòmetres d’autonomia. Seat ha firmat un acord perquè els compradors del model i clients de la companyia energètica es beneficiïn de suculents descomptes en la seva factura compartida entre el cotxe i la llar.

Posem rumb a la Costa Brava amb més de 1.000 quilòmetres al nostre quadro d’instruments (dipòsit de GNC més dipòsit de gasolina) sabent que no serà necessari tornar a parar a repostar. Abans d’arribar al nostre destí final toca parada obligatòria a la capital de la província. Girona va aparèixer al mapa de tot adolescent, i no tan adolescent, de tot el món fa un parell d’anys, quan l’elenc de Joc de Trons va passejar pels seus carrers durant la gravació de la sisena temporada. De fet, aquest estiu els fans de la sèrie de HBO encara es podien asseure al Tron de Ferro, situat a l’església de Sant Lluc, i passejar per alguns dels llocs del rodatge.

La silueta de Montgrí recorda les corbes d'una dona.

EL VIATGE ÉS EL DESTÍ

Per a aquells que prefereixin els pobles amb encant a les grans ciutats, Girona n’ofereix dosis per a tots els públics. Deixem enrere la gentada per disfrutar del cotxe i les seves capacitats dinàmiques, que no es veuen gens afectades per l’ús d’un combustible alternatiu com el gas natural comprimit. Els revolts de la GIV-6703 es converteixen en la millor excusa perquè el conductor disfruti mentre els seus acompanyants s’evadeixen d’una ruta gairebé selvàtica. A l’arribada al Santuari dels Àngels el restaurant complirà la seva missió d’alimentar la família. La seva cuina tradicional no destaca per ser exquisida però les precioses vistes a la vall aconsegueixen que les esperes passin volant i que el menú entri fantàsticament bé disfrutant del paisatge. Recomanem prendre’s la sobretaula amb calma, l’entorn s’ho mereix.

 

Estany de Banyoles.

Notícies relacionades

LA MÀGIA DEL TURISME RURAL

Després d’assaborir les delícies i allargar la sobretaula, tota la família té les piles carregades per arribar, sense els clàssics “quant falta”, a la vila medieval de Monells. Construït al voltant d’un castell, aquest poble transporta els visitants als mercats del passat i els seus veïns segueixen cuidant els seus carrers com si fossin la seva pròpia llar. Sens dubte, una cita ineludible amb la nostra història de guerrers, burgesos i reis on passar uns dies de relax que ens ajudin a omplir el nostre propi dipòsit.

Temes:

Escapades