On Catalunya

OASIS AMB SERVEI D'HABITACIONS

Les millors habitacions secretes

Descobrim quines són les cambres 'top' dels hotels de Barcelona. I no estan entre els més cars

208-en-alta

208-en-alta / RAFAEL VARGAS

9
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Un dels secrets més ben guardats d’un hotel són les habitacions úniques, especials, diferents de les seves germanes de passadís per un plus afegit -en decoració, història o vistes d’ocell-, sense ser les més grans ni les 'supersuites' amb tarifes de fins a tres zeros a Barcelona, a l’abast de pocs. La sort fa que a un hoste li toquin aquestes petites joies entre les 35.934 habita­cions de la ciutat, tantes vegades clòniques. Aquí us en xivem algunes per a catalans i barcelonins que cada vegada més celebren una ocasió especial sense viatjar, però buscant un oasi.

01

La 416 de l'Hotel Miramar

Habitació 416: amb vistes a muntanya i mar. JORDI COTRINA

[Pl. Carlos Ibáñez 3]. Una mica allunyat del circuit turístic, però accessible a peu, l’Hotel Miramar va néixer el 1929, després va morir, i va ressuscitar com a estudi de televisió abans d’un altre ocàs. Però des de fa una dècada brilla com a allotjament de luxe a Montjuïc, amb 75 habitacions i la consegüent garantia de quietud i panoràmiques. I encara que, com tot cinc estrelles, té 'suites' mida XXL, la seva habitació inoblidable és la 416 i correspon a la categoria 'premium' (intermèdia), amb la singularitat d’ocupar un córner d’or per abocar-se a la ciutat, la muntanya i el mar des de grans finestrals. El súmmum (fora de la foto) és un enorme bany on conviuen una gran dutxa i una banyera adossada a una vidriera per submergir-se en espuma extasiat davant l’horitzó. Per a molts, el millor és la seva megaterrassa, que corona 35 metres quadrats d’estança, amb llit de 2x2 metres i mil i un detalls. I encara que usualment no es pot triar, totes les seves germanes de categoria també asseguren superterrassa i el mateix confort. Des de 216 euros, segons temporada i promocions.

02

La A6 del Primero Primera

Altell a peu de terrassa. 

[Doctor Carulla, 25-29] Qui havia de dir que el que era una construcció familiar de 1955 podria fer un gir cap a l’hostaleria el 2011, mantenir una planta com a domicili i enlluernar hostes de mig món. La mateixa família que va criar vuit fills s’ha bolcat en un projecte de 30 habitaciones que triomfa a les webs de viatgers perquè cada estança és diferent però igual de càlida. Sense arribar a les 'junior suites' i 'suites', destaquen les superiors i, en especial, les tres de les golfes, com la A6, pel seu encant i a peu de terrassa d’inspiració mexicana. Com a guinda té minibar inclòs i el Bar Honesto a la planta baixa, on un se serveix la copa i l’anota, en clima de confiança. També tenen paquet romàntic amb espelmes, cava, bany de sals i decoració. Des de 215 euros

03

La 111 de l'Hotel Midmost

Banyera davant del llit. JOAN PUIG

[Pelai, 14] L’antic Hotel Inglaterra ha renascut amb un nou nom, Midmost, després d’una renovació total, com a 4 estrelles. La 111 conquista els seus efímers habitants amb 50 metres quadrats, dutxa doble i, sobretot, una banyera espectacular davant del llit, d’estil retro, per saltar directe als llençols. A més combina parquet i mosaic hidràulic i una galeria per relaxar-se o contemplar com rugeix el centre de la metròpolis. Des de 239 euros.

04

La 406 de l'Hotel Wittmore

Vistes al jardí vertical més gran de Barcelona. JOAN PUIG

[Riudarenes, 7] Té a penes uns mesos de vida, però ha buscat el silenci per irrompre amb pas segur. El Hotel Wittmore nos’assembla a res del que un pugui trobar a Barcelona. D’aire 'british' i amb caràcter propi, aquest allotjament de luxe respon al somni del seu propietari -un discret empresari català- d’inventar l’hotel on voldria allotjar-se, després d’haver viatjat molt. El  jardí vertical més gran de la ciutat recorre el seu fantàstic pati interior per donar llum i verd a les ombres del Gòtic. Només té 22 habitacions, que comparteixen ambientació però varien de talla i vistes. La 'suite' (l’anomenen XXL) i dues 'junior suites' (XL) són d’infart, però fins i tot les petites 'tiny' són una joia. També n’ofereix de 'small' i 'large', intermèdies. Aquesta última (a la foto), elegida per la seva altura, llum i caràcter, a la planta quatre, i per la seva especial visió perpendicular del jardí. Totes les que acaben en sis comparteixen estructura i vista. També 'amenities' del perfumista londinenc Dr. Harris, telèfons antics (¡amb cable!), flors, maxibar amb productes catalans i, diuen, que els millors barnussos de Barcelona, que més d’un client compra per emportar-se’l. L’estança s’arrodoneix al restaurant Witty -un dels més romàntics de l’urbs-, que tripula el xef Albert Ventura (a preus molt continguts) i amb una terrassa d’impressió que s’eleva sobre tot el barri. Les més petites costen des de 200. Les 'large', des de 340 euros.

05

La 208 Gran Hotel La Florida

Cantonada amb finestrals francesos.

[Crta. Vallvidrera al Tibidabo, 83] Un altre hotel amb diverses vides, des que el doctor Andreu el va instigar el 1925, fins que la guerra civil el va convertir en hospital militar, per ressorgir com a allotjament de luxe el 1950 i donar llit a llegendes com Ernest Heming­way James Stewart. El 79 va tancar, i ja el 2001 va tornar a ser un gran hotel amb 70 habitacions. En els últims temps, La Florida suma el reclam afegit del restaurant Barcelonas i el xef Iván Tarragó, i una de les millors terrasses panoràmiques de la capital catalana. Deixant a una banda les seves 'suites', en la categoria deluxe brilla amb llum pròpia la 208 per la seva ubicació raconera i per ser l’única envoltada de finestrals francesos abocats a la muntanya, el mar i la metròpolis. Els seus 45 metres quadrats i l’entorn (a 10 quilòmetres del centre de Barcelona) conviden a pensar que un s’ha escapat molt més lluny i a oblidar el tràfec urbà. La resta de la seva categoria -també amb bany de marbre amb dutxa i banyera, llit XL i el valor afegit d’una piscina climatitzada sense càrrec- cotitzen des de 210 euros, encara que aquesta es ven en solitari des de 280.

06

La 204 de l'Hostal Grau

Off Room: per al descans integral del cos i les neurones.

[Ramalleres, 27] En els tres últims anys, Barcelona ha guanyat un repertori d’hostals bou­tique o amb encant. En aquest format destaca, per la seva essència fami­liar, ecològica, íntima i sostenible, el Grau, també a Ciutat Vella. Però dins de la seva proposta brilla una habitació incomparable. Es tracta del projecte Off ­Room, que de la mà de l’empresa Green­ ­Room Hoteles ha donat a llum una habitació pilot (204) pensada per al descans integral del cos i les neurones. I és que redueixen al màxim les radiacions electromagnètiques. Asseguren un son més plàcid amb descens de l’estrès oxidatiu i dels radicals lliures i augment de la melatonina. El revestiment de les parets i la tecnologia utilitzada permeten emissions gairebé nul·les. El llit és 100% natural sense components metàl·lics ni químics. El sistema s’estendrà a altres habitacions. Des de 100 euros la nit.

07

La 212 del Carla (Room Mate)

Galeria envidriada.

[Mallorca, 288] Room Mate, la cadena que ha revolucio­nat l’allotjament urbà i que dota cada hotel d’un nom de persona i una personalitat determinada, va obrir fa poc el Carla, que, com la resta de projectes, es distingeix per sumar disseny, modernitat i preus molt assequibles (des d’uns 70 euros en temporada baixa). Tant que encara que també té estupendes habitacions executives amb terrassa, en aquest cas ens permetem recomanar una 'supersuite' de 58 metres quadrats amb una galeria envidra­da que segueix l’estil dels edificis centenaris de l’Eixample, ideal per prendre alguna cosa o llegir al capvespre, altíssims sostres cassetonats, bany amb dutxa de pedra i banyera, llit de 2x2 i molts detalls. Des de 205 euros.

08

La 5001 de Casa Gràcia

Terrassa al passeig d'or.

[P. de Gràcia, 116 bis]. Els superhotels de luxe del passeig de Gràcia queden a l’abast de poques butxaques, però en els últims anys l’oferta s’ha democratitzat amb la irrupció d’allotjaments considerats hostel –a cavall entre el disseny d’un hotel contemporani i la calidesa d’una casa d’hostes-, a preus moderats. Casa Gràcia hi afegeix molts ambients, des del seu restaurant La Paisana als seus lounges, i compta amb el ganxo de tenir alguns balcons que donen al passeig d’or. Cal destacar el seu apartament 5001, tipus 'suite', amb terrassa, per sentir-se veí de la zona per un dia. Des de 130 euros.

09

La 125 del Balmes Residence

Habitació històrica. JORDI COTRINA

[Mallorca, 216] Derby Hotels és conegut sobretot pels seus superluxosos Claris i Bagués, però compta amb sorpreses gairebé secretes com l’aparentment anodí Hotel Balmes (ara 4 estrelles), amb un annex destinat a sis apartaments, dues 'suites' i quatre habitacions executives amb accés directe a un preciós jardí interior, per donar serveis d’hotel fins i tot a persones que volen disposar de cuina pròpia a la seva estança. Cada peça és diferent i única, però ens quedem amb la 125 i els seus 56 metres quadrats per fusionar comoditats del segle XXI (electrodomèstics d’última generació, wifi, banyera i dutxa...) amb l’essència històrica de l’edifici, preservada pels altíssims sostres amb motllures, xemeneia, frescos al sostre (en algunes habitacions vidrieres modernistes). I culminada amb peces d’art, com és comú en els hotels de la cadena (en aquest cas, africà). Des de 230 euros més IVA

10

La 604 de l'H10 Urquinaona Plaza

Hidromassatge a l'aire lliure. 

[Plaça Urquinaona, 2] La cadena hotelera que més obertures suma els últims anys ofereix disseny i ubicacions supercèntriques. En oca­sions recupera edificis històrics, com aquest del segle XIX, que manté elements noucentistes fusionats amb interiorisme contemporani. Com la majoria dels seus germans, és un quatre estrelles, però alberga habitacions dignes d’un allotjament de luxe. Les seves 'junior suites' en són l’exemple, amb una terrassa amb gandules i coberta lounge, el ganxo de banyeres d’hidromassatge sota les estrelles i amplíssimes habitacions insonoritzades, amb control intel·ligent de temperatura i il·luminació domòtica. Des d’uns 200 euros.

11

La 503 de l'Hotel España

[Sant Pau, 9-11] Una fabulosa rehabilitació va tornar l’esplendor el 2010 a l’Hotel España (quatre estrelles), nascut el 1859 com a Fonda España i reformat posteriorment per Lluís Domènech i Montaner. La intervenció recent li ha tornat la seva esplendor modernista, omnipresent en els espais comuns, on enlluerna el seu Restaurant Fonda España, liderat per Martín Berasategui. Les habitacions, en canvi, són contemporànies i glamuroses. En la categoria mitjana, enamora la 503, de la categoria (mitjana) boutique amb terrassa, perquè la seva terrasseta dóna a l’església de Sant Agustí i ofereix una perspectiva diferent del barri del Raval. A més de totes les comoditats, afegeix minibar gratis. Des de 203 euros.

12

La 701 del Catalonia Square

Terrassa amb piscina. JORDI COTRINA

Notícies relacionades

[Ronda de Sant Pere, 9] La cadena hotelera amb més presència a Barcelona està especialitzada en llits de quatre estrelles urbans, còmodes i cada vegada amb més disseny. Però a cada hotel tenen algunes peces que exta­sien i sorprenen. A l’Square, en ple centre, la 701 és una superior de 32 metres quadrats amb minipiscina climatitzada en una terrassa de 19 metres que la fa única, amb vistes sobre la plaça de Catalunya. Al seu inte­rior, fins i tot hi ha zona d’estar i dues televisions. Si és que hi ha temps per mirar-la. Des de 280 euros. ­


Per a mitòmans

Habitació on Messi va passar la seva primera nit a Barcelona. MIQUEL COLL MOLAS

Escenografies i romanticisme a part, algunes habitacions valen el seu passat en or. A la 546, una ¡estàndard! del Catalonia Barcelona Plaza (des de 120€), Messi hi va passar la seva primera nit el setembre del 2000, a l’arribar a BCN amb 13 anys. L’actual Beatles Suite de l’Avenida Palace (des de 160 €), era el saló -annex als seus dormitoris- on s’ajuntava el quartet de Liverpool en la seva mítica estada a la ciutat el juliol del 1965.

Temes:

Escapades Hotels