EXPOSICIÓ

Chillida i Zóbel

La galeria Mayoral exposa una selecció d'obres de l'escultor basc i del pintor hispanofilipí que reflecteixen les similituds entre els dos artistes

Chillida i Zóbel

Marçal Folch-Fotogasull SL

Quan Eduardo Chillida i Fernando Zóbel es van trobar el 1964, en ocasió de la incorporació d’una obra de l’escultor basc al Museu d’Art Abstracte de Conca –del qual l’artista hispanofilipí era l’impulsor–, hi va haver "admiració mútua, el sentiment d’haver-se conegut sempre", explica Alfonso de la Torre, comissari de l’exposició 'Zóbel-Chillida'. Camins encreuats a la galeria Mayoral.

'Ferros de tremolor III'. L’escultor modelava materials dominant el buit, com en aquesta obra de bronze de 1957.

La mostra permet apreciar els punts en comú entre els dos artistes –nascuts el mateix any 1924–, com són el domini de la llum, la subtilesa en les formes, la recerca de l’essencial i la tendència a unes línies cromàtiques similars (negres, ocres...).

Notícies relacionades

'Lurra M-20'. La terra, com la xamota en aquesta escultura feta el 1995, era un dels elements preferits de l’artista basc. / MARÇAL FOLCH (FOTOGASULL)

L’exposició inclou correspondència de Zóbel a Chillida, reflex de l’estimació que hi va haver entre tots dos. 

'La placeta'. Aquest oli sobre tela de 1975 forma part de l’anomenada ‘Sèrie blanca’ del pintor i dibuixant hispanofilipí.

Temes:

Art