On Catalunya

Reaprèn a sortir de nit

Les 10 millors festes per reestrenar l’oci nocturn a Barcelona

Les festes de Boris Johnson quedaran curtes. Aquests són els 10 millors plans per celebrar la reobertura de les discoteques

Les 10 millors festes per reestrenar l’oci nocturn a Barcelona
6
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Estàvem tots una mica Shakira: com llops a l’armari amb ganes de sortir. Però, per fi, torna l’oci nocturn, amb les brillants boles de discoteca, el gran tema de matinada, aquells desconeguts al lavabo que es converteixen en el teu millor amic mentre dura el pipí, i tota aquella gent passada de copes vomitant darrere els contenidors. Benvingut, de nou, a la jungla digna de Jumanji que és la nit barcelonina.

I com no podia ser de cap altra manera, aquest cap de setmana ve carregat de plans. La reobertura arriba amb magnificència. Això sí, esperem que hagis fet estiraments tota la setmana, o prepara’t per marcar el 012 quan remenis el cul fins a terra, perquè tornaràs a casa en ambulància.  

El clàssic del Paral·lel 

Festes bessones

Toca començar pel local més ‘in’ de la nit barcelonina: Apolo. Aquest cap de setmana inaugura la nova temporada de ball amb les festes bessones ‘Nitsa’ i ‘Astin’ (divendres i dissabte, 0.30 h). La primera, el temple de l’electrònica, proposa dues nits seguides de clubbing amb DJ que, per als entesos, són la cúspide del gènere, mentre que per als que no són versats en aquesta música els semblarà una estranya barreja entre experiència catàrtica i una batedora triturant una forquilla. Un pla imperdible.

La seva germana bessona, ‘Astin’, dedicada al house i el disco, «és igual que ‘Nitsa’... però totalment diferent», asseguren els organitzadors. Una mica com Lindsay Lohan a ‘Tu a Londres i jo a Califòrnia’. Per descomptat, l’entrada inclou accés a les dues sales.  

Nou de la Rambla, 107. www.sala-apolo.com


I si no entres a l’Apolo… 

Gran tema ‘all night long’

Per als assidus a la nit del Paral·lel, la segona de la llista és una vella coneguda. Plataforma, mal coneguda com la discoteca on entres quan hi ha cua a l’Apolo, és la meca dels ‘hits all night long’. El seu lema diu que, partint del rock i el funk, la seva música flueix per tota mena d’estils «sense fronteres ni prejudicis». Vaja, que comences amb Pink Floyd i acabes ballant ‘Bandido’, d’Azúcar Moreno. Més diversitat que en una revetlla de poble.   

Nou de la Rambla, 145. www.salaplataforma.com


La joia del Poblenou 

De retorn a la ‘Mandanga’

Sí, l’obertura nocturna del 2021 va durar menys que Albert Rivera al seu bufet d’advocats. I, per això, Razzmatazz tenia ganes de tornar a l’arena. Ha reobert amb una agenda de cap de setmana ben carregada. A cada una de les sales, els DJ residents punxaran fins a la matinada. Per descomptat, cada un amb el seu gènere predilecte, així que ves-te movent entre The Loft, Fuego o Lolita fins que et trobis en el teu element. 

I la festa no s’acaba en cap de setmana. Apunta: dilluns i dimecres, el Dirty amb pop, R&B, música llatina i reggaeton. I dijous, la ‘Mandanga’, amb el seu lema de «ballar i riure». Sí, el club del Poblenou té la seva agenda més saturada que Chenoa quan va sortir amb el mític xandall a atendre la premsa.   

Almogàvers, 122. www.salarazzmatazz.com


Balla en una galeria d’art 

‘Rave’ de ‘La divina comèdia’

Quan et diuen ‘rave’, el primer que et passa pel cap és la festassa de Llinars i la seva famosa protagonista homenatjant l’‘Ay, mamá’ de Rigoberta Bandini fins i tot abans que s’estrenés. Però no: no totes aquestes festes inclouen descampats i polèmiques televisades. 

La galeria d’art Haimney n’organitza aquest dissabte, de 15 a 23 hores, una techno rave inspirada en ‘La divina comèdia’ de Dant. Tindrà tres sales, dividides en paradís, purgatori i infern, cada una enfocada a diferents activitats: exposició d’art, ‘line-up’ de DJ locals i internacionals i, fins i tot, una sessió de tarot en viu. Ideal per preguntar-li si val la pena acostar-te a aquella persona que no deixa mirar-te.    

Sant Benet, 2. Instagram @haimneygallery


‘Cabaret internet’

Humor digital en directe

Típic: estàs al llit i, abans de dormir, tafaneges una mica a les xarxes socials per agafar son. Quan tornes a mirar el rellotge, han passat dues hores. A la festa ‘Cabaret internet’ el temps passa igual de ràpid i, a més, compta amb els mateixos protagonistes: «El nostre projecte va néixer per potenciar propostes de gent divertida que trobàvem per Instagram», expliquen l’Alicia i el Jaume, els seus creadors. Així va néixer aquesta àgora on el món digital es reuneix analògicament en un xou multidisciplinari ple de comèdia amateur, ‘performances’, espontaneïtat i interacció amb el públic.

Aquest divendres torna amb la seva vuitena edició, a El Pumarejo, a les 20 h. Entrades, a través del seu Instagram (@cabaret_internet). I corre, que en queden poquíssimes. Com avisen l’Alicia i el Jaume: «Potser semblen unes motivades, però els ‘sold out’ ens surten molt bé».

Av. del Carrilet, 187, l’Hospitalet. elpumarejo.org


Club modernista 

Balla en una mansió

Celebra la reobertura de l’oci nocturn en un club carregat d’història, l’Atlàntic. És una autèntica joieta de la nit barcelonina: i no només perquè fa gairebé tres dècades que està en actiu, sinó per la seva monumental seu. És en una de les torres modernistes de Joan Rubió, deixeble de Gaudí, datada del 1907. L’agenda de l’Atlàntic promet unes setmanes mogudes, ben carregades de sessions de música electrònica i urbana. I, a més, amb el segell de qualitat del grup després d’Amnesia Eivissa i Cova Santa. Festassa assegurada.

Av. del Tibidabo, 56. Instagram @atlantic__club


Es fa de dia al Poble Espanyol 

La Cúpula ‘underground’

Estàs passejant per una plaça major, amb pòrtics, arquitectura de pedra i aquelles cases tan del poble dels nostres avis. Travesses unes portes i, de cop, ets a Detroit, en un club ‘underground’ de música electrònica i hardcore. Així és La Cúpula, que aquest divendres porta una ‘tracklist’ d’electrònica importada directament dels Estats Units a la Sala Upload, el club del Poble Espanyol .    

Francesc Ferrer i Guàrdia, 13. sala-upload.com


‘Satisfyer’ per a timpans 

El garatge de l’Hospitalet

Si quan convides algú de Barcelona a The Garage of The Bass Valley et diu que «és molt lluny» i que «com que no hi ha sales a Barcelona», és clar que no ha trepitjat mai aquest club. Equipat amb un sistema professional d’àudio pioner a Espanya, escoltar la música a través dels seus altaveus és el més pròxim que estaràs de regalar un Satisfyer als teus timpans. 

Aquesta discoteca, dividida en dues sales, una d’electrònica i una altra de pop-rock, acollirà aquest dissabte la festa ‘Mute showcase’, l’ocasió ideal per descobrir el seu equip de so, tan bo que fins i tot s’ha convertit en la seu d’una escola de DJ. Sí, en aquesta festa tot són bones vibracions. Literalment.   

Can Polític, 13, l’Hospitalet. thebassvalley.com


De festa a la plaça Reial 

Pop, jazz i purpurina

Entre el pati porticat de plaça Reial no només hi ha guiris, també clubs que aquest cap de setmana s’ompliran de festa. Aquest divendres i dissabte, torna al Sidecar ‘Dance to the underground’, una festa d’indie, pop i rock que punxa clàssics dels 60 fins als 90. I a l’altra cantonada de la plaça, Jamboree reobre les portes amb les nits de jazz, R&B, funk i altres gèneres germans. 

Per descomptat, la plaça on tants anys va viure l’icònic artista ‘queer’ Ocaña, també acollirà diversos esdeveniments LGTBI. Per exemple, l’espectacle ‘drag’ de l’Under Ocaña que, amb temàtica de Sant Valentí, omplirà la plaça de purpurina i perruques. Serà aquest diumenge, de 18 h fins a la mitjanit. I, també diumenge, amb el mateix horari, torna al Sidecar ‘Fúria Queer’, un espectacle entre cabaret, discoteca i xou de varietats. Fins i tot, com indiquen els seus organitzadors, «hi haurà ‘trashvestidor’ per poder tunejar-se». Així que recorda’t d’agafar el pintallavis abans de sortir de casa.    

Sidecar: Plaça Reial, 7. Jamboree: Plaça Reial, 17. Ocaña: Plaça Reial, 13. 


Final de festa al Raval 

‘Party’ diàriament

Notícies relacionades

Desviant-te de la Rambla, passat el palau Güell, hi ha un petit local on, de dia, regna la calma. ¿Però de nit? Fins les festes de Boris Johnson queden curtes. És el Moog (Arc del Teatre, 3), meca de l’electrònica del Raval que torna amb magnificència: amb programació diària. Sí, de dilluns a diumenge, festa, DJ i concerts. Ni Zendaya a ‘Euphoria’ aguantaria aquest ritme.     

Arc del Teatre, 3. moogbarcelona.com

Temes:

Festes