On Catalunya

Capital mundial del còctel

10 cocteleries de Barcelona que et deixaran amb la boca oberta aquesta setmana

Fins al 9 d’octubre s’estén per les barres la Barcelona Cocktail Experience. Aquí t’avancem els nous còctels que es posaran de moda aquesta temporada. Pirotècnia de la bona

10 cocteleries de Barcelona que et deixaran amb la boca oberta aquesta setmana
7
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Les copes tremolen. Des d’aquest divendres fins al 9 d’octubre se celebra la Barcelona Cocktail Experience, un macroesdeveniment en què participaran els millors ‘bartenders’ del món. També jugaran uns 150 espais, cadascun amb un ‘signature cocktail’ exclusiu a preu raonable. I per si això no fos prou, la BCE es recolzarà també en la celebració a BCN dels prestigiosos premis The World’s 50 Best Bars, entre altres cites d’importància. Aprofitant l’onada, On Barcelona t’ofereix una llista amb cocteleries noves, cocteleries que renoven carta i cocteleries involucrades en la BCE; un còctel variat, mai més ben dit, perquè estiguis al corrent dels molts moviments que es produeixen darrere d’algunes de les millors barres de l’urbs. ¿Brindem ja o què?  

1. La reina del Born 

Evolució imparable

El 3 d’octubre, Giacomo Giannotti i el seu equip presenten carta en una ‘lunch party’ amb cuina dels germans Torres. El nou catàleg d’aquesta celebèrrima cocteleria amagada darrere d’un pastrami bar es diu The Evolution i s’inspira en els avenços i descobriments capitals de la humanitat. El nou On Fire és un dels seus glops més ambiciosos, una versió fumada del Milk Punch per compartir, que apunti al domini del foc i arribi amb una representació dels elements que pots trobar en un bosc, des de flors comestibles a mousse de moniato. L’any passat el Paradiso va acabar tercera a The World’s 50 Best Bars i no sembla haver-se acomodat. / Rera Palau, 4. paradiso.cat


2. Per a adults 

Espècia protegida

Antonio Naranjo no sap estar-se quiet. Necessita que les seves copes evolucionin. Té preparada una sèrie d’esdeveniments durant la primera setmana d’octubre amb motiu de la BCE (consulta el seu IG). I la seva carta és una de les més elaborades que conec. Es divideix en infància, adolescència i maduresa, tres blocs amb còctels que van canviant al llarg de la temporada. Aquesta vegada li ha tocat a la part més complexa, la maduresa, i ha creat un llistat de 6 còctels inspirats en 6 espècies. Glops elaborats, plens de matisos. Prodigis que rivalitzen amb l’alta cuina com el Cardamom, amb ginebra, pisco infusionat amb cardamom, moscatell de sàlvia i cordial d’eucaliptus. Cada vas està fet per una ceramista i és una petita obra d’art. Especiarium, sempre al capdavant. / Princesa, 29. especiariumbar.com


3. L’Hospi on the rocks 

Fantasia amb gel

La que per a molts és la millor cocteleria de l’Hospitalet afronta la tardor amb una carta marcada per la fantasia. El ‘bartender’ Jose Núñez va sobrat d’imaginació i tècnica. Al seu nou catàleg hi trobaràs el Finding Fugu, un còctel que ve en un recipient amb forma de peix globus. O el Sex on the Bath, un enginyós invent que es beu directament d’una banyera en miniatura (amb la seva espuma i tot). Ah, i un dels meus favorits, el Pop Star, un glop d’allò més llaminer... ¡amb crispetes! Mizuwari reivindica l’orgull hospitalenc i deixa en bolquers moltes cocteleries modernetes de Barcelona. Per si no fos prou, acull concerts en petit format regularment, perquè no et falti de res. / Riera de la Creu, 50 (l’Hospitalet). mizuwaricocktailbar.com


4. Copes elaborades 

¡A viatjar!  

 Atreviment, alegria, inspiració sud-americana i tècnica... El combo que trobaràs a Flâneur, una cocteleria acabada d’obrir que desafia el bevedor intrèpid amb glops elaboradíssims i recursos artesanals. El seu experiment més llampant és el Flora, un còctel en dos moviments: una part la beus del capoll d’una autèntica flor carnívora i l’altra, en copa: ginebra, licor Muyu Vetiver Gris, extracció de caqui i àloe vera. La casa conjuga estètica i contingut, i el resultat és una cocteleria reptadora, complexa i ajustada amb precisió gràcies al tacte del ‘bartender’ Humberto Cantele. Allà queda el seu remix del Negroni: rom cuinat amb fava tonka, vi de cocada i Campari cuinat són xiitake. El vas inclou un parell de bolets al Campari a tall d’aperitiu. Flâneur és diversió, bogeria controlada... I aquí hem vingut a beure, sí, però també a viatjar. / Rosselló, 207. Intagram: @flaneur_barcelona


5. Un altre rotllo 

Drinkery house

L’any passat va entrar en la llista de The World’s 50 Best Bars, en el número 37. I em sembla poc. El que es fa a Sips és capgirar el concepte de cocteleria per complet i executar acrobàcies d’enorme dificultat sense xarxa. Alta costura bevible. Un projecte amb dos monstres de la cocteleria al darrere, Simone Caporale i Marc Álvarez, que triomfa amb tot mereixement. En aquest bar faltat de barra, cada copa és un quadro. L’art es consumeix a xarrups. I res es deixa a l’atzar: des de la tecnologia de laboratori fins a la meravellosa cristalleria. A Sips és tot tan meravellosament irreal que fins i tot et podràs menjar el tradicional para-sol coctelera si demanes un Ron Coco. Excelsior. / Muntaner, 108. sips.barcelona


6. Santi, el mag 

Més que un ‘diner’

Durango Diner és un ‘diner’, perdó per la redundància. Pots disfrutar-lo a qualsevol hora del dia, i el seu excel·lent ‘brunch’ és un imant. La gent adora la seva decoració retro amb deliciosos tocs ‘kitsch’. El que potser no sap gaire gent és que al planeta Durango es manufacturen uns còctels que competeixen al més alt nivell amb els grans de Barcelona. Des de fa uns mesos, el local compta amb el mag Santi Ortiz, un dels bàrmans més creatius i tècnics que servidor ha conegut mai. L’artífex de Kyoudai 33 posa tota la seva imaginació i sapiència etílica al servei d’un local que serveix de perfecte marc per als seus experiments i jocs. Les seves reinterpretacions de clàssics com el Bloody Mary (amb ginebra, aigua de tomàquet i api, i una salsa secreta que et vola el cervell) són pirotècnia de la bona. / Aribau, 18. Instagram: @durango_diner


7. Búnquer cultural 

Fosa en vermell

Pati d’esbarjo de la bohèmia barcelonina al llarg de diverses dècades, el Rouge ha ressorgit de les seves cendres gràcies a un grup de socis que li ha aplicat un bypass encertadament respectuós amb la seva essència. La nova comandància ha tocat el que calia tocar i ha mantingut viva la seva vocació de bareto clandestí i busca-raons: el vermell Lynch, com es podia esperar, és el color predominant. Còctels de culte, això posa a la carta. I són copes d’autor perfectament executades que s’assaboreixen amb més fruïció en tan cabereter entorn. Dues mostres que parlen de la seva acabada d’estrenar i succinta carta: el Snooper, un gin fizz al Jerez, o el Sideral (¿homenatge al famós DJ barceloní?), un experiment triomfal amb orujo d’herbes, maduixa, amontillat i cava. Pots rematar feina amb sòlids: pastes planxades amb el segell de Vidania Gastronomía, propietaris de la Bodega Amposta. Aposta al vermell. / Poeta Cabanyes, 21. Instagram: @rouge_cocktailclub


8. Temple del whisky 

Ambre i en ampolla

La llegendària Whiskeria del Raval ha obert un novíssim local a la Dreta de l’Eixample que deixa les boques molt obertes. La fusta i la penombra s’imposen en una cocteleria espaiosa i de caires clàssics en la qual trobaràs la col·lecció de whiskies més aclaparadora de Barcelona. Ho tenen tot i d’arreu del món. Les ampolles ambres omplen les seves vitrines i envolten el bevedor. I la seva carta de còctels amb whisky és segurament la més llaminera que he vist. Exemple pràctic: el Hipster Highball, amb Macallan 12 anys infusionat amb wakame, destil·lat de cítrics i soda. Prefereixen la qualitat a la quantitat, la carta no és interminable i s’agraeix. I si les copes et fan venir gana, dona una oportunitat al seu ‘hot dog’ d’autor: no te’n podràs menjar només un. / Casp, 39. Instagram: @lawhiskeriabcn


9. Rom-rom 

Volo al Carib

El Collage no només és una de les millors cocteleries de Barcelona, també és un dels locals més importants per prendre un rom. El segell d’aquest espai amagat al Born és precisament el rom i el llistat de còctels basats en aquest licor té pocs rivals a la ciutat. Fernando Requena i el seu equip s’encarregaran d’introduir-te en un somieig de caires caribenys i esperit internacional, perquè no només de rom viu l’home, i al Collage també podràs beure còctels d’autor de gran qualitat amb el destil·lat que més et posi. Que no se’t passi aquesta trinxera del plaer, perquè prepara esdeveniments per a la BCE i jugarà amb una carta especial inspirada en els indians i la connexió Catalunya-Carib, com no podia ser de cap altra manera. Posa’t la teva millor camisa de palmeres. / Consellers, 4. collagecocktailbar.com


10. Premi honorífic 

Notícies relacionades

Benvingut a la Catedral

No concebo una setmana dedicada al còctel a Barcelona sense retre homenatge al bar en majúscules de Barcelona: Boadas. La barra on tots els ‘bartenders’ de la ciutat han acudit alguna vegada a la recerca de festa. Inaugurat el 1933, aquest camarot atrapat en ambre ha emborratxat celebritats de tot tipus: actors, escriptors, músics... Encara avui continua sent el far que ens guia. El seu Dry Martini executat amb la tècnica Boadas és millor que un terapeuta. Llarguíssima vida a la Catedral. / Tallers, 1. boadascocktails.com