On Catalunya

Agafa pa i suca

Quioscos d’especialitat, per Òscar Broc

La sucosa fórmula d’hibridar diaris, revistes ‘cool’ i cafè s’està multiplicant com un boig

Quioscos d’especialitat, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

La primera vegada que vaig veure un quiosc amb cafè d’especialitat a Barcelona (passeig de Sant Joan) vaig pensar que algú havia tingut una gran idea. Fa ja uns anys d’aquella trobada, però encara recordo l’impacte: et compres el diari, t’emportes una revista xula d’importació i, de passada, et prens un flat white de qualitat. No van faltar les veus crítiques, les mateixes que van dir que el brunch i les burgers gurmet eren modes passatgeres per a hípsters (i ara han de menjar-se les seves paraules). 

Es diu News & Coffee i, evidentment, no era cap moda passatgera per a híspters. A la gent corrent, moderns i no tan moderns, els va seduir la idea, molt malgrat els repel·lents defensors de l’autenticitat gastro. Sí, aquell modern cafè-quiosc era una idea collonuda, i es va multiplicar: ja n’hi ha quatre locals a Barcelona, un a València, un altre a Madrid i, ben aviat, provaran fortuna fora d’Espanya. Sembla que els va bé. 

Diaris i cafeïna

Notícies relacionades

Tan sucosa és l’ocurrència d’hibridar diaris, revistes cool i cafè d’especialitat que a News & Coffee ja li han sortit incomptables imitadors, alguns d’ells amb uns nivells de qualitat cafetera alarmants. La fórmula s’ha copiat com un boig, ràpid i malament. Sovint, amb supòsits baristes la curta experiència dels quals no es correspon amb els alts preus del cafè. 

Posats a fer, ara que aquests quioscos-cafè comencen a aparèixer com fongs, jo ficaria cafè d’especialitat a tot arreu, a veure si rebenta el món. Botigues d’ortopèdia amb cold brew. Baristes dibuixant ossets panda en el capuccino a la teva ‘store’ favorita de bricolatge. I què dir d’aquesta botiga de roba d’interior de confiança a la qual sempre aniries: Coffe & Calçotets. Molt bé no sona, ho admeto.