On Catalunya

Santuaris del ‘selfie’

Els restaurants i cocteleries més instagramejables de Barcelona

¿De postres? Postureig. No podreu reprimir l’«aquí, passant-m’ho malament». Aquests locals us cuiden l’estómac i les ‘stories’ per igual

Els restaurants i cocteleries més instagramejables de Barcelona
7
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Si l’iPhone 13 fos una pistola i les ‘stories’ bales de punta foradada, tindrieu més morts en el vostre historial que John Wick i Harry el Brut junts. Ningú us guanya en rapidesa i punteria quan el postureig està en joc. Per això, quan la vostra vida és un ‘photocall’ continu, és necessari tenir en cartera una bona llista de restaurants i/o cocteleries que cuidin el vostre estómac i ‘feed’ d’Instagram per igual. En aquests santuaris barcelonins del ‘selfie’, menjareu i beureu com un emèrit, i podreu utilitzar el vostre iPhone com si fos una metralladora embogida. Decoracions impossibles, ‘brunchs’ de moda, còctels amb efectes especials... El vostre compte d’Instagram cremarà, però el millor serà que agafeu un bon paraigua: s’espera una pluja torrencial de ‘likes’ abans que arribi el sushi.  


Glamur a la jungla 

‘Selfies’ i nigiris

Si sou de dit fàcil, porteu el carregador del mòbil a sobre perquè la vostra bateria es quedarà com la moixama de Barbate en pocs minuts. Això és un triatló salvatge per a ‘smartphones’. Amb una sumptuosa decoració entre surrealista, exòtica i selvàtica, amb pedra blanca, molta fusta i vegetació, el Salvaje és the place to be, el ‘hot’ espot, el restaurant més instagramejable de Barcelona. Un còctel en forma de banya que acapara flaixos. El ‘dj’ punxa Bee Gees. El xut estètic és considerable. Quan entreu a la jungla del Salvaje, accediu a un món de luxe i diversió que demana amb falset colar-se en les vostres ‘stories’. Les actuacions musicals i les inopinades coreografies de l’equip afegeixen glamur a una carta mediterranijaponesa, amb un producte exquisit, nigiris de campionat, magnífics còctels i preus d’angina de pit.   

Enric Granados, 86. barcelona.salvaje.world


Nit de gala 

Postureig surrealista

En dura pugna amb el Salvaje pel títol de restaurant més ‘cool’ de la ciutat, el nou Gala és tan desbordant que necessitareu dos mòbils, com els pistolers del Far West, per satisfer la vostra set de postureig. En aquest laberint dalinià tot sembla dissenyat per encaixar en el vostre ‘feed’. El Gala està en l’espai que abans ocupava el restaurant El Principal, amb la seva llegendària terrassa interior. L’interiorisme esbojarrat és un deliciós excés amb incomptables estímuls per addictes als ‘stories’, tot i que el rei dels ‘selfies’ són els cavallets, l’ham estètic de la casa. Surrealisme per a ‘instagrammers’, un embolcall tendent a l’excés, sí, però també destaca la mesura en la seva magnífica carta de cuina mediterrània amb producte de temporada, una carta en què també hi ha lloc per als còctels xulos i el sempre fotogènic sushi, ‘comme il faut’.   

Provença, 286. galarestaurante.com 


Que gran és el circ 

Nit amb Pennywise

Si crèieu que ho havíeu vist tot en el món de la cocteleria, quan entreu al Somnia haureu de recol·locar-vos la mandíbula. Està decorat com un vell circ, i té un deix lynchià que li dona un aire de malson senzillament deliciós. Els còctels estan a l’altura de la bogeria del lloc. Diuen que les seves copes tenen efectes especials, i la veritat és que a la magnífica tècnica dels ‘bartenders’ s’afegeix el clar objectiu de sorprendre el client amb les presentacions: un còctel dins el cap del pallasso assassí Pennywise, un còctel en una minibanyera amb escuma... No sabreu si fer fotos de les copes, la decoració o els mags (sí, també tenen mags). I és que la imaginació no té límits en un espai on els ‘selfies’ són com les Pringles: no en podreu fer només una.   

Montserrat, 13. somniacarta.tucartadigital.com


Pasta de disseny 

Esplendor al Gòtic

Situat als baixos de l’exclusiu hotel Soho House, al Gòtic, Cecconi’s ha tornat a obrir les portes després d’una temporada en el dic sec. I no ha perdut ni mica de del glamur que tenia abans del bitxo. L’espai continua barrejant modernitat i classicisme, i continua dibuixant unes línies seductores que cotitzen molt a l’alça en els comptes més ‘cool’ d’Instagram. No podreu estar més de cinc minuts sense fer una foto de la seva meravellosa barra de còctels o els seus sofàs de vellut. I us resultarà impossible no beneir amb el flaix del vostre iPhone els suculents plats de pasta que surten de la cuina a la vista (els espaguetis amb llamàntol són els reis de la passarel·la). Per cert, els diumenges organitzen un ‘brunch’ amb bufet lliure que hauríeu d’incloure en la vostra atapeïdíssima agenda d’‘influencer’.  

Passeig de Colom, 20. cecconisbarcelona.com


Brunch’n’roll 

Llagosta i ‘burger’

Si aquests dies heu vist per Instagram la foto d’un plat amb una llagosta, una ‘smash burger’ i unes patates fregides, em jugaria el meu nou serrell comprat a Turquia que pertany al Durango Diner. Aquest plat antològic que combina boví i crustaci ho està petant, i és l’estrella d’un ‘diner’ destinat a triomfar. Amb el segell de qualitat dels germans Alam –els pares del The Fish & Xips Shop–, aquest restaurant americà de fantasia és un caramel per als iPhones. Podeu esmorzar, ‘brunchejar’, dinar, sopar i fer totes les fotos que us vingui de gust, no us talleu, us asseguro que immortalitzareu la seva sala rosa, el seu cavallet mecànic amb bola de discoteca i els seus atrevits cromatismes. Ah, els dimarts, ostres a 1 € de 19 a 22h, i els dijous, nit de vins naturals i ‘dj’: les vostres ‘stories’ mai havien tingut tanta feina.  

Aribau, 18. Instagram @durango_diner


Carn trèmula 

Braseria ‘deluxe’

Freqüentat per ‘influencers’ de primer rang, jugadors de futbol i celebritats diverses, Mr. Porter és el xut de postureig que necessiteu i la clatellada que la vostra Visa no ha demanat. En aquesta steakhouse treballen amb unes peces de carn supremes que, abans de ser devorades, suporten una tempesta de flaixos no apta per als epilèptics. L’interiorisme és una borratxera de luxe: sofàs de cuir circulars, llums de disseny, barres marmòries... I si el vostre mòbil no es deixa seduir pel sumptuós interiorisme o els seus ganivets Florentine Knives, segur que caurà dins les xarxes del seu ‘rib-eye’ amb os, el seu filet ‘chateaubriand’ o les seves postres de ciència-ficció. ¿Còctels d’autor? Una pregunta retòrica.   

Rosselló, 265. mrportersteakhouse.com


Banyera de ‘stories’ 

Jardí del postureig

Per la col·lecció de pastissos que us rep, pensareu que la temptació és a l’entrada. Però no, la idea és endinsar-se fins al fons del local i descobrir una de les joies secretes més Instagram ‘friendly’ que hi ha a la dreta de l’Eixample. Sou al Pudding, també conegut com Alice Garden. I el ‘garden’ no és gratuït. En les profunditats del local, més enllà de la cafetera, batega un jardí-terrassa interior que sembla un decorat irreal (¿vaig veure uns bolets gegants o vaig tenir una al·lucinació?). En aquesta bombolla verda, una illa entre edificis sembrada de taules i cadires, descansa una banyera blanca que atrau ‘instagrammers’ com la pizza a les Tortugues Ninja. Entregar-vos al ‘brunch’ en aquest oasi del postureig exigeix un domini total de les dues mans: no és fàcil clavar la forquilla en el ‘carrot cake’ amb una mà i fer una bateria de 35 ‘selfies’ amb l’altra. I molt menys en una banyera.   

 Pau Claris, 90. Instagram @pudding_alicegarden


Postureig al sol 

Sense filtre

Postureig marítim. Postureig de terrassa. Postureig al sol. El Velissima és una bogeria en tots els sentits. La inversió deixa sense alè. Aquest luxós restaurant italià s’avé al postureig des de molts angles. La seva terrassa al costat del mar, als peus de l’hotel W, és un magnífic escenari per exercitar els vostres millors posats. Els barcos que floten a pocs metres del restaurant són el fons perfecte per lluir una miradeta sexi. La decoració marinera i cridanera de l’interior és el marc ideal per al vostra joc de morrets. Els sumptuosos plats de pasta, la burrata, la seva cuina excessiva i sensual semblen dissenyats per brillar en el vostre Instagram. Imprescindible culminar el post amb el clàssic: «Aquí, passant-m’ho malament».   

Passeig de Joan de Borbó, 103. www.velissima.com


Oh cabaret 

Vermell profund

Notícies relacionades

El cambrer treu una roda perforada de formatge pecorino i remou uns espaguetis carbonara a l’interior. A pocs metres de la nostra taula, sona un duet de jazz. Una ‘influencer’ recorre la primera planta del Belbo Dos Besos i grava la passejada per a la seva secció de stories. El cambrer executa una coreografia davant el bol de pecorino i evidentment li faig una ràfega de fotos. Segurament és una de les escenes més immortalitzades en aquest restaurant-espectacle italià, que a la primera planta amaga una sala vermella estil cabaret en què posturejaràs com peix dins l’aigua. Els caps de setmana hi ha animades actuacions i espectacles, l’ambient cabareter s’escalfa i els ‘smartphones’ es desinhibeixen. ¿Dos Besos? I dues ‘selfies’ també.   

Rambla Catalunya, 15.  www.belbocollection.com