TROBADA REFRESCANT
Gelato Festival: ¡visca el gelat!
El Parc del Fòrum acull aquest cap de setmana el Gelato Festival, amb concurs d'artesans i activitats variades

gelato-festival
¿Un festival dedicat al gelat a l’octubre? Doncs sí. Serà per culpa del canvi climàtic o perquè es vol reivindicar el seu consum fora dels mesos d'estiu. O per totes dues coses. La qüestió és que el Parc del Fòrum acollirà aquest dissabte, dia 5, i diumenge, dia 6, de 12.00 a 20.00 hores, el Gelato Festival, que arriba a Barcelona en la seva gira europea a la recerca del millor gelater del món.
El certamen aterra en una ciutat que els últims anys ha vist com millorava exponencialment la seva oferta en aquest àmbit, i semblava estrany que entre tanta fira gastronòmica no existís encara una trobada monogràfica com aquesta. Perquè no només hi haurà un concurs entre 16 cracs per escollir-ne el millor, sinó que, per 10 euros (la meitat per als nens que facin menys d’un metre d’alçada), els visitants podran tastar les creacions presentades a concurs i assistir a demostracions culinàries i tallers educatius que tindran lloc a tres ‘food trucks’ de 13 metres de longitud, entre les quals, el Buontalenti, el laboratori mòbil d’elaboració de gelats més gran del món. Se’t posaran les pupil·les com cucurutxos.
Notícies relacionadesEn l’apartat competitiu, cadascun dels 16 participants presentarà un gust inèdit davant el jurat i el públic, sigui reversionant clàssics o amb propostes inèdites i creatives. El vencedor de l’edició barcelonina anirà a la final del Gelato Festival World Masters 2021, on competiran 35 col·legues més de tot el món que han sigut seleccionats en cites similars durant els últims quatre anys.
Quatre participants locals
Quatre participants localsAquests són els gelaters amb local a Barcelona que competeixen: Juan Restrepo, del Gelatology (Martínez de la Rosa, 65), proposa el Birramisú, un tiramisú amb cervesa ‘stout’; Gemma Ramírez, de l’Arlequino (Provença, 419), farà el Tatin (gelat de pomes vermelles i ‘cookies’, amb dauets de pomes vermelles rostides, ‘crumble’ sense gluten i xips de poma); Luigi Mazzocchi, del Fiorio 1870 (rambla del Poblenou, 27) aposta pel Gianduja Fiorio, una antiga recepta creada pels germans Fiorio el 1870 a Torí, i Marco Terconi i Luca Romano, del Dolce Mente (Aribau, 15), presenten el Dolcemente, un gelat de crema de mascarpone adornat amb xarop de vi negre Can Marlès fet amb peres de Lleida perfumades amb canyella i un toc de llimona. Serà una competició d’allò més disputada i refrescant.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- Per unanimitat Barcelona retira la medalla d'honor al mèrit a Rosa Peral
- Administració pública Un tribunal anul·la l’elecció d’un alt càrrec per mèrits sobrevalorats
- Salut Mental i Joves (II) Josep Matalí, Sant Joan de Déu: "Hem de capacitar-nos per donar un major acompanyament emocional als joves"
- Els premis Barceloní i Barcelonina de l’Any obren les festes de la Mercè
- La festa major de Barcelona Una capital que es reivindica "viva"
- Petons, nervis i la cita més críptica de Julio Camba
- Javier Moll. President de Prensa Ibérica "Representen l’amor per la ciutat"