eclecticisme al poder

Anita Flow: una carta per a tots els gustos

Aquest restaurant sense complexos elabora amb solvència plats de totes les cultures gastronòmiques

anita-flow

anita-flow

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Les cartes amigables tenen mala premsa. Són aquestes sense més pretensió que la d’acontentar tothom, que no mostren una personalitat pròpia sinó múltiple, que piquen d’aquí i d’allà. És igual que siguin receptes nostrades o arribin del nou món. L’eclecticisme és la bandera. Però com diuen els xefs, només hi ha dues classes de cuina: la bona i la dolenta. I Anita Flow (Consell de Cent, 413) i la seva carta per-a-tots-els-gustos pertany a la primera. Perquè no se li pot posar objeccions a cada plat que desfila per la taula, la majoria per compartir. Per això tot flueix a Anita Flow.

Anita Flow

Consell de Cent, 41.Telèfon: 93 504 57 04.Preu mitjà (sense vi): 20 € 

Funciona la improbable barreja de l’amanida d’alvocat amb espinacs, hummus de remolatxa, cochinita pibil i pinya rostida. Piquen el just i necessari les seves papas arrugás amb salsa huancaína i xili xipotle. Triomfa el meze platter –és el més venut de la casa–, amb pa de pita per sucar en babaganuix, muhammara (crema de pebrots) i hummus de remolatxa, i que va acompanyat de formatge feta, pastanaga rostida i pebrot escalivat. És una delícia el sucós i tendre pollastre a l’ast que serveixen ‘assegut’ al plat (va enfilat). Agrada el seu fish&chips d’allò més ‘british’, fet amb bacallà, amb pèsols macerats en menta i llimona que es pot amanir amb salsa tàrtara.

Tres ambients

Anita Flow és tan gran que compta amb tres amplis ambients d’aire industrial distingit: la sala principal, plena de llum gràcies a uns finestrals XXL; l’anomenat ‘El pati’, amb entrada pròpia i que ve a ser una terrassa interior que dona al carrer, i la part més ‘nocturna’, anomenada ‘El carreró’ i presidida per una Vespa que surt de la paret del fons. 

Notícies relacionades

Els migdies laborables ofereixen dos menús per 11,50 euros, amb un primer i un segon fixos que surten de la carta i aigua il·limitada, sense postres ni cafè (si vols postres, te les ofereixen a meitat de preu). També s’hi pot esmorzar i fer un ‘brunch’ els caps de setmana. Queda clar que la seva vocació és acontentar tothom.

 

Temes:

Restaurants