eclecticisme al poder
Anita Flow: una carta per a tots els gustos
Aquest restaurant sense complexos elabora amb solvència plats de totes les cultures gastronòmiques

anita-flow
Les cartes amigables tenen mala premsa. Són aquestes sense més pretensió que la d’acontentar tothom, que no mostren una personalitat pròpia sinó múltiple, que piquen d’aquí i d’allà. És igual que siguin receptes nostrades o arribin del nou món. L’eclecticisme és la bandera. Però com diuen els xefs, només hi ha dues classes de cuina: la bona i la dolenta. I Anita Flow (Consell de Cent, 413) i la seva carta per-a-tots-els-gustos pertany a la primera. Perquè no se li pot posar objeccions a cada plat que desfila per la taula, la majoria per compartir. Per això tot flueix a Anita Flow.
Anita Flow
Consell de Cent, 41.Telèfon: 93 504 57 04.Preu mitjà (sense vi): 20 €
Funciona la improbable barreja de l’amanida d’alvocat amb espinacs, hummus de remolatxa, cochinita pibil i pinya rostida. Piquen el just i necessari les seves papas arrugás amb salsa huancaína i xili xipotle. Triomfa el meze platter –és el més venut de la casa–, amb pa de pita per sucar en babaganuix, muhammara (crema de pebrots) i hummus de remolatxa, i que va acompanyat de formatge feta, pastanaga rostida i pebrot escalivat. És una delícia el sucós i tendre pollastre a l’ast que serveixen ‘assegut’ al plat (va enfilat). Agrada el seu fish&chips d’allò més ‘british’, fet amb bacallà, amb pèsols macerats en menta i llimona que es pot amanir amb salsa tàrtara.
Tres ambients
Anita Flow és tan gran que compta amb tres amplis ambients d’aire industrial distingit: la sala principal, plena de llum gràcies a uns finestrals XXL; l’anomenat ‘El pati’, amb entrada pròpia i que ve a ser una terrassa interior que dona al carrer, i la part més ‘nocturna’, anomenada ‘El carreró’ i presidida per una Vespa que surt de la paret del fons.
Notícies relacionadesEls migdies laborables ofereixen dos menús per 11,50 euros, amb un primer i un segon fixos que surten de la carta i aigua il·limitada, sense postres ni cafè (si vols postres, te les ofereixen a meitat de preu). També s’hi pot esmorzar i fer un ‘brunch’ els caps de setmana. Queda clar que la seva vocació és acontentar tothom.
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó
- Sanitat pública Catalunya reforma l’atenció primària perquè en un any es pugui oferir assistència en 48 hores
- Salmonel·losi, la intoxicació estrella de l’estiu: riscos, símptomes i consells pràctics per evitar la infecció
- Les finances del club Radiografia de l'economia del Barça: "Hem passat de l'UCI a planta"
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Segons l’Institut Carles III Espanya registra 265 morts prematures atribuïbles a la calor de l’última setmana, 43 a Catalunya
- Corrupció al PSOE Els socis de Sánchez planten Feijóo i rebutgen negociar una moció de censura