ANIVERSARI RODÓ

Casa Varela: 10 anys i 10 plats

El restaurant celebra una dècada amb una selecció de les seves creacions més populars

casa-varela

casa-varela

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Un númer rodó i tan perfecte com el 10 demana una bona celebració, sobretot quan són 10 els anys que compleix un negoci. En els temps que corren, la xifra es pot qualificar d’extraordinària. És obligada, doncs, la festa. I en això està Casa Varela, que porta una dècada en funcionament al mateix local de la plaça de Molina, 4, que havia ocupat La Xarxa, que també era dels Varela.

Filet filetejat de vedella rossa gallega / Alex froloff

Aquella marisqueria va passar a ser, el 2009, aquest restaurant informal que serveix cuina popular i que, per commemorar el decenni, ha creat una carta especial amb 10 'hits’, els que més han agradat a la seva clientela en tot aquest temps. Alguns d’ells pertanyen a la casa antiga perquè els va heretar i els va tenir en venda durant un temps, com l’imbatible bacallà amb cigrons saltejats i col blanca.

Bunyols de xocolata / ALEX FROLOFF

Notícies relacionades

A més d'aquest plat, els altres escollits són el sedós tàrtar de tonyina amb guacamole i pols de kikos; les saboroses croquetes de sèpia i les de fricandó; les divertides aletes de pollastre confitades i desossades amb salsa kimchi; el sucós arròs de botifarra i trompetes de la mort; l’equilibrat bistec tàrtar de vedella rossa gallega; el tendríssim filet filetejat de vedella rossa gallega (¡es pot tallar amb la forquilla!) amb patata 'ratte' i escalunyes setinades; els viciosos bunyols de xocolata i la lleugera espuma de crema catalana (dues postres que continuen triomfant des que van sortir de la cuina per primera vegada, el 2004).  

Horari ininterromput

En definitiva, receptes d’èxit assegurat que només es podran tastar durant el mes de maig en qualsevol moment  del dia, entre la una de la tarda i mitjanit, perquè el servei de cuina és ininterromput.

Temes:

Restaurants