Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta de calçots amb romesco de blat de moro i trufa

"Aquesta versió diferent del romesco, més dolç i amb aroma de trufa, és genial per a aquesta època de l'any. I amb calçots va de meravella", assegura Sergio Ruiz, xef Línia, a l'Hotel Almanac.

Sergio Ruiz (Línia)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 20 calçots no gaire gruixuts

- 900 g de blat de moro caramel·litzat amb el seu suc

- 300 g d’escalunyes escalivades

- 2 cabeces d’all escalivades

- 160 ml d’oli d’oliva verge extra

- Una mica de sal

- Una mica de vinagre de xerès

- 150 g d’ametlles lleugerament torrades

- 90 g de pinyons lleugerament torrats

- Germinats


PREPARACIÓ

1. Caramelitzeu el blat de moro amb el seu suc, passeu-lo pel passapuré i afegiu-hi les escalunyes i els alls triturats.

2. Emulsioneu-ho amb l’oli, la sal i el vinagre. Una vegada aconseguida una massa homogènia, afegiu-hi la resta d’ingredients, excepte les ametlles i els pinyons.

3. Tritureu lleugerament les ametlles i els pinyons i afegiu-los a la salsa. Assaoneu-ho al gust i afegiu-ho oli de tòfona negra i tòfona negra ratllada. Reserveu-ho.

4. Feu els calçots a la brasa. Quan estiguin cuits, retireu-los la pell, assegureu-vos que queden ben nets. 

5. Serviu-los al plat i poseu-hi el romesco a sobre, amb uns germinats per adornar.

Temes: Receptes