sabors contundents
DooBop: Nova Orleans és a Barcelona
El nou restaurant serveix plats de la potent gastronomia 'cajun' amb tocs mexicans
doobop
DooBop no dona treva al paladar. Cada plat és com un blues o un jazz accelerat, marxós, dels que podrien sonar a qualsevol bar de Nova Orleans. Perquè elabora cuina ‘cajun’, potent com ella sola. Manen els fregits, de carn o de peix, els arrebossats especiats i les maceracions amb ‘butter milk’ (llet quallada amb llimona), que trenca les fibres dels aliments, els aporta substància i ajuda a conservar-los, millor. I, en el cas d’aquest restaurant, amb picades d’ullet mexicanes, perquè el seu xef, l’argentí Nicolás Circo, va viure al país nord-americà i es va casar amb una mexicana abans d’arribar a Barcelona i treballar a Federal i Tarannà, dos emblemes de Sant Antoni. Així que tampoc no falta el picant.
Tomàquets verds fregits de DooBop.
DooBop
Carrer de Sardenya, 48.Telèfon: 93.625.50.35Preu mitjà (sense vi): 20 €
Clàssics de la casa i de la ciutat nord-americana són el tomàquet verd fregit, el pollastre fregit amb ‘waffle’ casolà, xilis de Jalapa i xarop d’auró, i el ‘cornbread’ (un pa de blat de moro amb textura de pa de pessic que aquí acompanyen amb una mantega de xili ample que li dona un toc fumat). Però també trobaràs propostes mexicanitzades amb ‘filosofia’ ‘cajun’, com els ‘tacos’ de musclos fregits o de gambes fregides.
SENSE GLUTEN
Notícies relacionadesUn dels punts a favor de DooBop és que treballen molt amb farina de blat de moro i d’arròs i fècula de blat de moro en comptes de la de blat, habitual de la cuina ‘cajun’. D’aquesta manera, celíacs i intolerants al gluten poden disfrutar de la seva carta, en la qual no falten suggeriments del dia. I del ‘brunch’ dels diumenges. I del menú dels migdies laborables, que costa 8,90 euros i es compon d’un primer (crema o amanida) i un segon (carn o peix, i un plat vegetarià a triar), sense beguda ni cafè.
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Alves, submís davant el jutge i desafiador al sortir de presó
- Max Espargaró, el ‘mecànic’ de qui es refia el papa
- El canvi d’horas’encalla a Europa
- L’IVA al 21% torna al gas i el de la llum seguirà almenys fins a l’estiu
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Salaris Aquest és el sou d’un militar a Espanya
- Neteja ¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties
- Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens