Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

sabors contundents

DooBop: Nova Orleans és al Poblenou

El nou restaurant serveix plats de la potent gastronomia cajun amb tocs mexicans

Ferran Imedio

DooBop: Nova Orleans és al Poblenou

DooBop no dona treva al paladar. Cada plat és com un blues o un jazz accelerat, marxós, dels que podrien sonar a qualsevol bar de Nova Orleans. Perquè elabora cuina cajun, potent com ella sola. Manen els fregits, siguin de carn o de peix, els arrebossats especiats i les maceracions amb 'butter milk' (llet quallada amb llimona), que trenca les fibres dels aliments, li aporten suculència i ajuda a conservar-los millor. I, en el cas d’aquest restaurant del Poblenou, amb picades d’ullet mexicanes, perquè el seu xef, l’argentí Nicolás Circo, va viure al país nord-americà i es va casar amb una mexicana abans d’arribar a Barcelona i de treballar a Federal i Tarannà, dos emblemes de Sant Antoni. Així que no hi falta tampoc el picant.

Tomàquets verds fregits de DooBop. ALEX FROLOFF

DooBop

Carrer de Sardenya, 48.
Telèfon: 93.625.50.35
Preu mitjà (sense vi): 20 €

Clàssics de la casa i de la ciutat nord-americana són el tomàquet verd fregit, el pollastre fregit amb 'waffle' casolà, xilis de Jalapa i xarop d’auró, i el 'cornbread' (un pa de blat de moro amb textura de pa de pessic que aquí acompanyen amb una mantega de xili ample que li dona un toc fumat). Però també trobaràs propostes mexicanitzades amb 'filosofia' 'cajún', com els tacos de musclos fregits o de gambes fregides.

SENSE GLUTEN

Un dels punts a favor de DooBop és que treballen molt amb farina de blat de moro i d’arròs i fècula de blat de moro en comptes de la de blat, habitual de la cuina cajun. D’aquesta manera, celíacs i intolerants al gluten poden disfrutar de la seva carta, en què no falten suggeriments del dia. I del 'brunch' dels diumenges. I del menú dels migdies laborables, que costa 8,90 euros i està compost per un primer (crema o amanida) i un segon (una carn o peix, i un plat vegetarià a triar), sense beguda ni cafè.
 

Temes: Restaurants