sabors contundents

DooBop: Nova Orleans és a Barcelona

El nou restaurant serveix plats de la potent gastronomia 'cajun' amb tocs mexicans

doobop

doobop

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

DooBop no dona treva al paladar. Cada plat és com un blues o un jazz accelerat, marxós, dels que podrien sonar a qualsevol bar de Nova Orleans. Perquè elabora cuina ‘cajun’, potent com ella sola. Manen els fregits, de carn o de peix, els arrebossats especiats i les maceracions amb ‘butter milk’ (llet quallada amb llimona), que trenca les fibres dels aliments, els aporta substància i ajuda a conservar-los, millor. I, en el cas d’aquest restaurant, amb picades d’ullet mexicanes, perquè el seu xef, l’argentí Nicolás Circo, va viure al país nord-americà i es va casar amb una mexicana abans d’arribar a Barcelona i treballar a Federal i Tarannà, dos emblemes de Sant Antoni. Així que tampoc no falta el picant.

Tomàquets verds fregits de DooBop. ALEX FROLOFF (alexfroloff.com)

DooBop

Carrer de Sardenya, 48.Telèfon: 93.625.50.35Preu mitjà (sense vi): 20 €

Clàssics de la casa i de la ciutat nord-americana són el tomàquet verd fregit, el pollastre fregit amb ‘waffle’ casolà, xilis de Jalapa i xarop d’auró, i el ‘cornbread’ (un pa de blat de moro amb textura de pa de pessic que aquí acompanyen amb una mantega de xili ample que li dona un toc fumat). Però també trobaràs propostes mexicanitzades amb ‘filosofia’ ‘cajun’, com els ‘tacos’ de musclos fregits o de gambes fregides.

SENSE GLUTEN

Notícies relacionades

Un dels punts a favor de DooBop és que treballen molt amb farina de blat de moro i d’arròs i fècula de blat de moro en comptes de la de blat, habitual de la cuina ‘cajun’. D’aquesta manera, celíacs i intolerants al gluten poden disfrutar de la seva carta, en la qual no falten suggeriments del dia. I del ‘brunch’ dels diumenges. I del menú dels migdies laborables, que costa 8,90 euros i es compon d’un primer (crema o amanida) i un segon (carn o peix, i un plat vegetarià a triar), sense beguda ni cafè.

 

Temes:

Restaurants