la recepta de la meva vida

Recepta d'arròs melós de galeres i cloïsses d'Arnau Bosch

"Recordo la meva infància, a casa dels meus avis pescadors. Feien arrossos mariners boníssims."

1
Es llegeix en minuts
Arnau Bosch (Can Bosch)

INGREDIENTS

- 1 ceba i mitja tallada en bru­noise

- 1/4 de pebrot vermell

- 1/4 de pebrot verd italià

- 2 cullerades de tomàquet ratllat

- 3 alls grossos

- 140 g d’arròs carnaroli

- 6 galeres grosses

- 200-250 g de sípia tallada en daus

- 1 l de fumet (només en farem servir 750 g, però potser serà més segons com es vagi coent l’arròs)

- 4 cloïsses de Carril grosses

- Julivert picat

- Sal

- Oli d’oliva 0,4º


PREPARACIÓ

1.    Aboquem un bon raig d’oli a la cassola. Quan estigui calent, hi posem les galeres tallades en tres trossos amb unes estisores in situ per no perdre l’aigua de la galera.

2.    Sofregim les galeres fins que agafin color i l’oli adquireixi el gust de les galeres. Les retirem. 

3.    Hi afegim la sípia, la ceba i els pebrots alhora, i ho sofregim a foc fort sense parar de remenar fins que comenci a deixar el fons de la cassola molt torrat, gairebé negre. Serà el senyal que el sofregit està fet.

4.    Hi afegim la picada dels alls picats amb el morter i dues cullerades soperes de tomàquet ratllat.

5.    Abaixem el foc de la paella i amb l’aigua del tomàquet sofregim l’all i el tomàquet. D’aquesta manera s’anirà desglaçant el torrat del fons de la paella.

6.    Hi afegim l’arròs amb el foc baix. Sofregim durant un minut l’arròs perquè agafi gust i hi afegim de cop uns 750 ml de fumet. Ho fem bullir 10 minuts a foc alt i cinc a foc baix. 

7.    En els últims tres minuts, hi incorporem les cloïsses i deixem que s’obrin amb la calor.

Notícies relacionades

8.    Quan hagin passat aquests 15 minuts, ho deixem reposar cinc minuts més fora del foc en algun lloc calent o amb el foc apagat.

9.    Hi posem el julivert picat per sobre i ho servim.