PAQUETETS SUCULENTS

Kao Dim Sum: tot el que s'ha de saber dels 'dumplings'

Meilan i Josep Maria Kao ensenyen a Pau Arenós a menjar 'dim sum' en al web sèrie 'Cata Mayor'

dimsum cata mayor def / periodico

1
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

¿Què és un 'dim sum'? ¿On es poden menjar els millors 'dim sum' de Barcelona? Pot traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a aquella sèrie de petites bocades cantoneses entre les quals triomfen els raviolis i les pastes ('dumplings' en anglès, terme que s’utilitza a tot el món).

En el quart capítol de la web sèrie gastronòmica 'Cata Mayor', el periodista Pau Arenós es desplaça fins a un dels restaurants de la família Kao (Kao Dim Sum, especialitzat en els paquetets), on Meilan i Josep Maria Kao li ensenyaran a preparar les delicades masses.

Els Kao són una institució a la ciutat: l’avi de la Meilan, Kao Tze Chien (1925-2013) va ser cuiner al primer restaurant xinès de Barcelona, el Gran Dragón. El fill, el Josep Maria, va obrir amb gran èxit el restaurant Xangai –un dels pocs llocs on serveixen l’autèntic ànec Pequín–, que disposa d’una gran cava de vins en què el seu germà Lluís conserva ampolles excepcionals.

Notícies relacionades

La Meilan i la Nayan, filles del Josep Maria, s’han fet càrrec dels negocis familiars amb les pastes com a protagonistes: l’esmentat Kao Dim Sum i Mr Kao, a l’Hotel Claris. En aquest últim tram de l’any se’ls acumula la feina: l’obertura de Kao Street, de menjar per emportar, i d’un 'pop up' a l’Hotel Park Piolets, a Soldeu (Andorra).

¿El Pau sabrà menjar un 'xiao long bau' sense vessar l’ardent interior? ¿És possible preparar un 'dumpling' a la catalana? Les respostes, i algunes més, en el nou episodi de 'Cata Mayor'.