On Catalunya

Això és el que es porta

Discoteques de tarda a Barcelona: aquestes són les festes diürnes d’aquest cap de setmana

Una moda que va sorgir durant la pandèmia i que no ha perdut força, sortir de dia i ser a casa a l’hora de sopar

Discoteques de tarda a Barcelona: aquestes són les festes diürnes d’aquest cap de setmana

Sara Fernandez Pons

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sembla que va ser fa dècades, però va ser al gener d’aquest mateix any quan es va derogar el toc de queda. Això, sí, sense oci nocturn. Atesa la falta d’alternatives, les festes diürnes es van multiplicar com les espores i oferien plans que esquivaven les restriccions. Mesos després, l’oferta no ha decaigut, i tampoc el públic, que hi continua acudint religiosament. «No em tornareu a veure de festa de nit, ara sempre de dia, s’han acabat les ressaques», assegurava una twittera, que celebrava aquest oci.

Per exemple, aquest diumenge torna Una Fantasía, una de les festes més ‘trash’ de Razzmatazz (Almogàvers, 122), a la qual conviuen ‘dj’, petards, xous cabaretescos i travestisme; aquesta edició, amb la ‘influencer’ Soy una pringada punxant i amb els números de les artistes Marina i Samantha Ballentines

I a l’Apolo (Nou de la Rambla, 113), l’exposició «Club, art a la pista» s’oferirà els dies 17 i 18 al matí i a la tarda propostes sonores i audiovisuals que orbiten al voltant del món del ‘clubbing’. I diumenge a la tarda, l’edició nadalenca de la festa Churros con chocolate. A partir de les quatre de la tarda i fins a les cinc de la matinada, 10 ‘dj set’ i 7 artistes aniran amenitzant les 13 hores de festa.

Notícies relacionades

Més plans diürns aquest cap de setmana. Diumenge i dilluns, el Paradiso (Rera Palau, 4), que es va aconseguir el títol de millor bar del món del 2022, celebra el seu setè aniversari amb ‘bartenders’ de renom internacional que serviran copes i impartiran diverses ‘masterclass’. 

Més festes de dia: els Brunch -In, que a l’estiu omplen parcs de Barcelona amb àpats electrònics durant el dia i que ara, durant l’hivern, es muden a Andorra per ballar sobre la neu. I el 2023 tornen algunes de les van acabar temporada. La Dragada Família, xou ‘drag’ en una terrassa privada de l’Eixample, torna a finals de gener, i el Monumental Club i la Terrazza, mítiques festes a l’aire lliure, tornaran quan hagi passat l’onada de fred.