On Catalunya

Activitats a prova de confinaments

¿Tots els teus amics estan en quarantena? Plans per fer sol

Deixa per a Macaulay Culkin allò de quedar-se sol a casa. Aquestes activitats de Barcelona et garanteixen diversió sense necessitat de portar un +1

zentauroepp55773443 onana201106122112

zentauroepp55773443 onana201106122112

7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern elimina les restriccions, així que, excepte anar a una discoteca, per fi pots tornar a fer de tot. En teoria, és clar, perquè en el teu grupet hi ha tants positius de covid que l’únic pla que es divisa a l’horitzó és quedar-te incrustat al sofà a l’estil de Jabba el Hutt. Mentre esperes que deixi de sortir la doble ratlla en els seus tests, no et quedis a casa. Apunta’t a activitats per fer tu sol a Barcelona.  

Bars amb jocs de taula 

Entreteniment en vena

Aquí, si criden «¡un solitari!» no només parlen de tu, també del joc de cartes. Benvingut als bars de jocs de taula, locals on amb la teva canya no ve una tapa, sinó una baralla de cartes. El bar Queimada Nivell Q (Independència, 323) i La Cotxera (Costa i Cuxart, 31) són els més coneguts, tot i que no els únics. Amb una col·lecció de centenars de jocs de taula, tenen opcions per a tothom, fins i tot per als que hi aneu sols. Si els teus amics et cancel·len les birres, ja no tens excusa per no sortir de casa.

Si l’analògic no és el teu i prefereixes entreteniment digital, el NÜA (Gran de Gràcia, 167) és un restaurant que fascinaria Elon Musk. És el primer ‘smart restaurant’ d’Europa, aquí «les taules són com un iPad gegant, amb ‘apps’ de tot tipus: des de la carta del restaurant i la premsa del dia fins a desenes de jocs per fer la sobretaula», explica Víctor, el responsable. Un lloc perfecte per anar-hi sol. Mentre esperes el menjar, pots desafiar una altra taula a una partida d’algun joc, aprofitant que estan totes connectades. Entreteniment i, a sobre, amb distància social.  


Plans felins 

Treu la teva Bridget Jones

Tots els teus amics diuen el mateix: «Sort de la meva parella quan em vaig confinar, si no, m’hauria tornat boig». I tu, el solter del grup, en el teu etern rol de Bridget Jones, només et queda somriure incòmode. ¿Ets dels que van pujar una foto del seu gat el Dia Internacional del Petó? ¿O dels que quan compren per a dos hi inclou un paquet de pinso? ¿O dels que utilitzen més el ‘hashtag’ ‘cat’ que ‘friends’? Doncs, com ens ensenya Hollywood, quan la soledat pica a la porta, els que responen són els gats

Per això, res com els plans felins quan et cancel·lin una quedada per òmicron. El pròxim cafè fes-lo envoltat de miols com a fil musical a l’Espai de Gats (Terol, 29) o el Gatuari (Sant Lluís, 14), dos ‘cat cafès’ on, si no escups boles de pèl, no ets el protagonista. Funcionen, a més, com a centre d’adopció i pedagogia animal. Per exemple, fan cursets perquè els amos puguin entendre les seves mascotes. Així, si el teu felí et miola ‘Memory’ a mitjanit, sabràs que no vol que li gratin la panxa, sinó que està passant per la crisi dels 40. 


Llegeix al sol 

Llibreries i bancs

Sempre hi ha l’opció de combatre la soledat com els monjos de clausura: amb la lectura. Passa’t per algunes de les llibreries històriques de Barcelona, com Selvaggio (Freneria, 12), Palau (Sant Pere Més Alt, 6), Fabre (Aribau, 84) i Castro (Josep Estivill, 40-42), entre moltes altres. O, si les prefereixes més modernes, hi ha les que ho peten a Instagram: Ona Llibres, el clàssic de Gràcia (Gran de Gràcia, 217) que l’any passat va obrir una seu al centre (Pau Claris, 94), Byron (Casanova, 32) o La Central del Raval (Elisabets, 6), que, a més, té una terrassa on fer un cafè mentre estrenes la teva adquisició. 

Òbviament, el millor complement a una tarda de ‘shopping’ literari és el posterior banc o parcel·la de gespa on ajeure’s a llegir mentre el sol t’escalfa. Si encara no l’has estrenat, el nou parc de les Glòries, batejat com la Clariana de les Glòries, té una zona ‘chill’ plena d’hamaques, perfecta per a l’ocasió. O l’opció més típica: Montjuïc (com, per exemple, la plaça de Carlos Ibáñez), o el Turó del Putxet, el de la Peira o el de la Creueta del Coll, per fer-ho amb vistes de la ciutat. Les opcions on fer la fotosíntesi amb un llibre són infinites. 


Observació del cosmos 

Sigues l’estrella de la nit

¿Que et sents sol? Doncs perd-te en la immensitat del cel nocturn en un observatori astronòmic. Com diu el mem: a l’univers li són igual els teus problemes. Així, potser, veient que per al gran macrocosmos ets més petit que els teus àtoms, relativitzes la destrempada de l’òmicron. I, si no, doncs almenys et podràs relaxar una estona observant l’espai, que ja és més del que pot dir el personatge de Jennifer Lawrence en ‘No mires arriba’

A Barcelona tens visites nocturnes a l’Observatori Fabra, organitzades per Fever, que, per menys de 15 euros, inclouen ‘tour’ guiat, observació celeste i una copeta de cava. O l’opció fora de la ciutat, l’observatori de la serra de Castelltallat, al Bages. A més, pots dormir en algun dels hotels de la serra i disfrutar del seu cel net, que et permetrà veure les estrelles sense necessitat de telescopi.


Anar al cine sol 

Tendència ‘tiktoker’

Mira la cartellera, compra les entrades, agafa unes crispetes i a disfrutar de la pel·lícula. Això sí, tu sol. ¿Que els teus amics estan tots confinats? No passa res: segons TikTok, cada vegada està més de moda anar al cine sense companyia. Una tendència que et dona independència i un llarg etcètera que es tradueix en el fet que millorarà la teva salut mental. S’ha acabat dir que no a un pla només perquè no trobes el teu +1. 

Per descomptat, Barcelona està plena de sales de cine: des de les més grans fins a les cadenes més indie que només projecten en versió original. Però més enllà de la cartellera ‘mainstream’, tens cines com la Filmoteca (plaça de Salvador Seguí, 1), amb els seus cicles temàtics, i el Phenomena (Sant Antoni Maria Claret, 168), que, com diu el seu nom, els seus films en 4k són una experiència cinematogràfica única. 


Relaxa’t una mica 

Massatges peculiars

Esquivar la covid com si fossin bales a ‘Matrix’ és esgotador. Així que, per relaxar-se una mica, fes-te un massatge. Però no un qualsevol, sinó un d’aquests únics a Barcelona. És hora de ‘treat yourself’, l’expressió anglesa que tant s’utilitza a les xarxes just abans de regalar-se un bon caprici. 

Per començar, els massatges amb alvocat o coco de Benestar Balmes (València, 238), que aprofiten els múltiples nutrients de les fruites, per cuidar la pell alhora que alliberes tensions. O, del mateix estil, els massatges amb xocolata de La Crème (Comandant Benítez, 35), amb uns dolços ingredients que serveixen per estimular la circulació. Finalment, l’AquaBliss Fish Spa (Comtal, 33), on acabaràs ficant la pota: en concret, en una petita piscina. Són els principals promotors del ‘fish spa’ a la ciutat, aquests massatges on peixos et fan pessigolles els peus i devoren les pells mortes amb el mateix ímpetu que a la pel·lícula ‘Piranya’.


Berena dònuts 

Tingues un dia rodó

Per tenir un dia rodó, un pla sense figures (tot i que amb un gran forat): berenar en una botiga de dònuts. Són el dolç de moda, un clàssic que sempre torna, reinventant-se i que, des de fa un any, és impossible no creuar-se en les ‘stories’ dels teus amics. El local més ‘in’ és La Do (Parlament, 20) que, amb més de 16.000 seguidors, arrasa a Instagram gràcies a la seva carta, que promet una experiència diferent cada vegada que hi vas, al canviar amb freqüència gairebé diària. O Lukumás, on, tant a la seu del Raval (Valldonzella, 36) com a la de Gràcia (Torrent de l’Olla, 169), s’aplega el moderneig barceloní a l’hora de berenar. I ‘bonus track’, els homes-dònut de Boldú (amb una desena de locals per tota la ciutat), que segur que també t’endolciran la tarda. 


Busca parella 

Lligant sense ‘apps’

Notícies relacionades

I, si tot falla, combat la soledat buscant parella. Sempre hi ha l’opció de Tinder, per descomptat, però, per no perdre el temps entre ‘swipes’ i converses de besuc, hi ha una alternativa exprés: els speed dating. «En tan sols una hora i mitja, coneixes una mitjana de 12 persones en cites ràpides de 7 minuts», explica el Jordi, de BeDazzling, empresa que organitza l’‘speed dating’ més multitudinari de Barcelona. S’organitzen cada cap de setmana al Market Bar (Mallorca 202), «un espai gran que permet mantenir la distància de seguretat», apunta.

Una última recomanació. Si arribes al final de la nit i en les teves cites has notat menys química que en una botiga de menjar orgànic, ves a fer un ‘brunch’ al Lilo Coffee (Diputació, 443). Aquí, ni et sentiràs ni seuràs sol: hi ha ossos de peluix gegants que podràs abraçar sense haver d’anar després a una farmàcia a buscar un test d’antígens.