On Catalunya

NO T’HO PERDIS

¿On deixar-te veure a Barcelona aquest cap de setmana?

Art, cultura, música i molta explosió

¿On deixar-te veure a Barcelona aquest cap de setmana?
1
Es llegeix en minuts

Anar al museu per jugar a videojocs. Sí, és real, no són els somnis humits d’Ibai. És l’exposició ‘Homo Ludens. Videojocs per entendre el present’, el nou ‘hit’ del Caixafòrum. A través de sis sales, explora diferents maneres de relacionar-se amb els videojocs. I, per descomptat, no tot és jugar: la mostra neix amb l’objectiu d’ensenyar que aquesta indústria sobrepassa els límits de les consoles i s’ha convertit en un fenomen cultural, estètic i artístic. Aquí, Súper Mario està al mateix nivell que les Meninas.


Un viatge al dolor d’una família «que podria ser qualsevol família», promet Víctor Sánchez Rodríguez, autor i director de l’obra ‘La casa del dolor’, que aquesta setmana s’ha estrenat, al Teatre Nacional de Catalunya (plaça de les Arts, 1). Aquest melodrama s’endinsa en l’horror d’una família el fill de la qual desapareix, a través de consultes de psicòleg, esglésies i laberints emocionals. Un viatge a les complexes entranyes de les seves psicologies.


La moda ‘drag’ està envaint la ciutat, fins i tot fora dels entorns típicament ‘queer’. Aquest diumenge s’estén per tot el Raval amb la nova edició de la Ravalada una espècie de ‘pub crawl’ amb ‘drag queens’ que consisteix a anar, com si fos el joc de l’oca, d’espectacle en espectacle i de bar en bar, disfrutant durant una tarda de l’ambient travesti barceloní. ¿Que t’has quedat sense entrades? Tranquil: cada dues setmanes hi ha una nova convocatòria.


Notícies relacionades

Si Paquita Salas hagués conegut Ōtagaki Rengetsu la batejaria com a dona 360º. Va ser monja budista, poeta, cal·lígrafa, ceramista, pintora i experta en arts marcials, un currículum que es rifarien a LinkedIn. L’espectacular monestir de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9) acull una exposició dedicada a aquesta japonesa del segle XIX, una excusa perfecta per visitar aquesta joia gòtica barcelonina.


Les tardes a l’imaginCafé (Pelai, 11) prometen. Aquest divendres, la ‘influencer’ Moderna de Poble s’afegeix al cicle ‘Inspiring Talks’ per parlar d’ecologia (des del característic humor, marca de la casa). Dimecres, Dani Losa tocarà en directe la seva música, que beu del soul i el funky. I en les pròximes setmanes, Andrea Lamount, Cesc Sansalvadó, Ana Rujas, Claudia Costrafeda i més. Ah, i tot gratis.