On Catalunya

RUTA 'COOLNESS'

9 'hot spots' on fer-se amb els moderns de Barcelona

O estàs al dia o et converteixes en el fòssil d'un excrement de saure en menys que canta un Gallagher. Us portem de 'tour' per Hipsterlàndia.

zentauroepp55316471 adelanto201008141819

zentauroepp55316471 adelanto201008141819

5
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

No et quedis enrere, ‘boomer’. En una galàxia molt, molt moderna, el planeta Barcelona no espera: o estàs al dia o et converteixes en el fòssil d’un excrement de saure en menys que canta un Gallagher. Tu els anomenes «llocs que molen»; el nòvio de la teva germana, el que treballa de ‘storyteller’ en una ‘empresa emergent’, els anomena ‘hot spots’. És igual, l’important és que hem confeccionat una llista de llocs ’top’ en els quals podràs fer-te amb la ‘modernité’, la crema, la penya guai de Barcelona.

¿Vols estar ‘in’? Prepara el teu lookàs més agressiu, no t’oblidis d’utilitzar anglicismes quan parlis de cine ‘indie’, intenta molar com mai has molat, perquè acabes d’accedir al tour definitiu per la Barcelona dels moderns. Vols ser ‘cool’, però el ‘coolness’ costa, i en aquests llocs és on pagaràs, amb suor.  

Neo Tokyo 2020

’Noodles’ i samarretes

En aquesta bombolla subterrània et sents com el protagonista d’un anime. Baixes unes escales i t’introdueixes en un espai ocult que enganya als sentits: sembla un supermercat asiàtic, amb els seus neons, els seus ‘noodles’ i els seus exemplars de manga, però en realitat és una de les botigues de roba més flipants de la ciutat. La marca que dona nom a l’establiment és la reina –¡samarretes que canvien de color!–, però Ssstufff Supermarket també compta amb altres firmes urbanes i col·laboracions molt difícils de trobar, drapets cobejats pels caçadors de hypes. Una botiga única a Barcelona que sembla treta d’una vinyeta de Katsuhiro Otomo i t’entrega les samarretes en recipients de fideus o bosses gegants de te. Es pot molar més alt, però no més clar.

Ssstufff Supermarket Duc, 5.


Or verd  

¡Volem ‘matcha’, ‘matcha’!

«El matcha és la cocaïna dels moderns», assegura un amic. Doncs hauré d’anar a Proyecto Hípster, perquè fa temps que estic enganxat a aquest te japonès. I hauré de deixar de visitar Matcha Gracias, un bar d’exquisit disseny pop que s’ha consagrat a aquesta pols verda i importa el material més selecte de terres nipones. A cap altre local hi trobaràs tantes opcions líquides amb el matcha com a protagonista. Es prenen el seu temps, treballen minuciosament i te’l preparen amb kombucha, suc de taronja, llet... Fora del verd, destaca el cafè d’especialitat, el latte de cúrcuma, els dònuts vegans i la deliciosa torrada d’hummus amb kimchi. Per cert, en l’apartat de pastisseria, el pastís de creps amb matcha és la fucking reina: penja-la al teu Instagram abans que es posi de moda. 

Matcha Gracias. Gran Via de les Corts Catalanes, 488. 


Tisores amb glamur

Més que una ‘perruqueria’

Ubicat en un àtic amb terrassa a dues tisorades de plaça de Catalunya, el saló de bellesa 5º 1ª és un dels oasis favorits de la Barcelona moderna. En aquest espai fundat i dirigit per Juan Calet, és complicat no sentir-se una diva. El disseny d’interiors és exquisit, la llum natural omple el saló, les vistes de la ciutat desconcerten. Amb un servei més personalitzat que l’algoritme de Google, el Juan aconsegueix que el visitant se senti com si l’estiguessin atenent a casa. La seva carta de clients és selecta i fidel. ‘Dj’, dissenyadors, il·lustradors, la flor i nata de Barcelona posa el tupè (i l’ànima) a les seves mans i s’hi deixa caure sense xarxa. I no és estrany: 5º 1ª és l’únic lloc on et podràs tallar els cabells, comentar l’últim capítol de Big little lies, beure’t una copeta, escoltar música electrònica de qualitat, fer-te un tractament de bellesa i disfrutar d’una panoràmica de Barcelona. Per una vegada, estaràs millor a la perruqueria que a casa teva.   

5º 1ª Salón de Belleza Ronda Universitat, 20, àtic 3. 

 


Revistes & baristes

El paper ha tornat

Els quioscos del segle XXI. Si vols donar una ullada al Muy Interesante, ves-te’n a la Rambla. A News & Coffe podràs comprar les revistes d’autor més modernes i selectes del món, mentre el barista-quiosquer et prepara un deliciós cafè d’especialitat. D’altra banda, Odd Kiosk ofereix una col·lecció molt selecta de publicacions independents i art de temàtica queer. Un quiosc LGTBI que es dirigeix a un públic obert, jove i modern. Dues alternatives refrescants a aquest quiosc sípia de tota la vida arrebossat amb fascicles de bricolatge.   

News & Coffe. Passeig de Sant Joan, 17.

Odd Kiosk València, 222. 


Menjant amb la ‘crème’

Estovalles i ‘coolness’

Disseny industrial amb rajola blanca i terra groc; pop japonès; una carta d’influència asiàtica amb les receptes més intrèpides del Poblenou... De les cendres de Cafetería Industrial neix Comida Codac. Ara és el restaurant del futur que segurament et vas imaginar de petit. Els onigiris d’autor –el de pasta de tonyina, gamba i clorofil·la està de cine– són els fetitxes de la casa. Se sumen a la festa sandvitxos impossibles –magnífic el d’edamame, carbassó i tomàquet sec– i plats tan exòtics com el curri de cacauet amb nabius. ¿Et pica el coll? Les llimonades casolanes de sabors són la resposta. 

A l’altra punta de la galàxia moderneta orbita el bufoníssim Baldomero. Una casa de camp a l’Eixample que sembla tret d’una portada de la revista Apartamento. Menús assequibles, brunch cotitzadíssim el cap de setmana i cuina sana de fons casolà, manejada amb carinyo... Comfort food portada a les seves últimes conseqüències en un dels paradisos urbans que més bateries d’iPhone ha fos. 

Comida Codac. Pallars, 154. 

Baldomero Passatge Mercader, 16. 


El súper sostenible

¡‘No’ al plàstic!

Healthy, vegà, fanàtic dels superaliments i al·lèrgic al plàstic. Ho tens tot per guanyar-te el carnet de modern. I a Yes Future també ho tenen tot perquè puguis explotar sense mitges tintes la teva consciència ecològica. S’imposa la política ‘zero waste’ i e aquest súper podràs fer una compra 100% sostenible. Tots els aliments són ecològics, no estan envasats i s’obtenen a granel. No hi ha ni un bri de plàstic a tot l’establiment: tots els objectes, des de peces de lavabo a estris de neteja, eviten aquest compost maligne. I també disposen de sortidors de detergent no contaminant. De fet, a Yes Future l’únic que agredirà el planeta serà el teu anorac Napapijri.

Yes Future Viladomat, 66.


Too sexy for my bowl

‘Healthy cool’

Notícies relacionades

Decoració de caires escandinaus. Conceptes com a ’healthy’, ‘comfort food’ o ‘gluten free’ flotant en l’ambient. El brunch portat a un altre nivell de molonitat. Jo em quedo amb un clàssic de primer de foodie: la torrada d’alvocat (del millor de BCN). No obstant, a Bohl volen els ‘smoothie bohls’, bols amb base de fruites i tota mena de ‘toppings’ dissenyats per acariciar el teu organisme. Però si vols incrementar la potència del modernòmetre al teu compte d’Instagram, no pot faltar un bon pooridge, unes farinetes de civada actualitzades amb fruites, llavors i superaliments que estan molt de moda a Hipsterlandia. Fins i tot tenen un excel·lent ’bibimbap’, un contundent plat coreà que demana a crits sortir en els teus ‘stories’ i et proporcionarà la migdiada del burro més profunda de la teva vida.

Bohl Trafalgar, 47.