On Catalunya

#TOYSSTAYATHOME

Els superherois també fan quarantena

Instagram s'omple d'herois 'emmascaretats' i batalles intergalàctiques pel paper higiènic. És la versió en miniatura de l'estat d'alarma. Les joguines també han de viure confinades

zentauroepp52981282 ana200401124719

zentauroepp52981282 ana200401124719

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

«¡Salvant el món una altra vegada!». Sona a rutina de superheroi. I, sí, hi són tots: Iron Man, Spiderman, Thor, la Viuda Negra. La ‘troupe’ de Marvel fent una heroïcitat en temps de coronavirus: pel·lícula, crispetes i sofà.  

 #toysstayathome. Les joguines també fan quarantena. Instagram s’omple de superherois ‘emmascaretats’ i batalles intergalàctiques pel paper higiènic. És el nou tema recurrent de la toy photography (fotografia de joguines), especialitat amb ‘punch’ viral que fa anys que es mou per les xarxes. La versió en miniatura de l’estat d’alarma.

Woody, el texà de ‘Toy story’, aixeca les celles abraçant un ‘pack’ de Scottex. Fins i tot s’ha vist Indiana Jones corrent amb un rotllo com si fos una relíquia del temple maleït. Pitjor ho porta aquests dies el Doctor Octopus: vet aquí el pobre, intentant rentar-se compulsivament totes les seves mans. A Chewbacca li ha agafat per llegir còmics. C-3PO i R2-D2 es passen el confinament en actitud ‘dj’. «Que el funk estigui amb tu», diuen com si fossin ‘jedis’ discotequers.

«Se’ls estan rovellant les articulacions», es lamenta David Cubero amb to paternal. Ell conviu a Barcelona amb no menys de 200 ninots, calcula pel capbaix. A les xarxes és @suppaduppa666 (una paraula que va llegir en un manga del ‘Dr Slump’). El seu crit de guerra a Instagram: «Keep your toys alive!». ¡Mantingues vives les teves joguines! Es nota que és soci d’una productora d’efectes especials. Els seus ninots ja són ‘influencers’. Tenen més de 30.000 seguidors. Fa temps que el contacten marques com si fos Dulceida.

 

¿Avantatges de confinar-se amb joguines? «Fan companyia sense queixar-se i no consumeixen paper higiènic», riu. Els seus superherois tenen ara els mateixos problemes domèstics que la humanitat sense capa. ¿Com ajuda això al món? «Si enmig dels retrets que es fan els uns als altres a les xarxes podem arrencar-li un somriure a algú –respon–, alguna cosa haurem fet».

 

El repte en format ‘etiqueta’ el va llançar un suís, René (@swiss_brick). Ell  conviu amb  2.000 minifiguretes. #toysstayathome, va proposar.  De moment, es veuen bàsicament legos fent feines de casa. Cal buscar entre els milions de fotos que s’etiqueten com a #toyphotography i #stayathome. Llavors apareixerà la vida en miniatura de l’eminència ‘instagrammer’ Tatsuya Tanaka (@tanaka_tatsuya). ¿Això és un mar de mascaretes? Tota mena de ninots passen la quarantena amb efecte gag. Del Japó a Ohio.

 

Fins i tot Batman es passeja amb una minimascareta. L’ha agafat in fraganti a Barcelona Francesc Fortea (@snikttt). Coordinador de projectes educatius, viu confinat amb cent joguines. «Són grans companys de fatigues –diu–. En no poques ocasions m’han ajudat a superar alguna sotragada i aquest confinament no serà diferent». Ajuden «a mantenir la ment desperta –afegeix– i l’humor ben amunt».  «I sempre m’ajuden a ser un amb la Força», riu. Algun ‘trooper’ s’ho ha pres al peu de la lletra i l’ha deixat literalment amb el cul a l’aire. 

  

«Si passa una cosa rara al teu barri... ¿a qui cridaràs?». Ho pregunta el Félix replicant la cançó d’‘Els caçafantasmes’. Respon a l’acte amb la foto de l’ambulància Cadillac amb què es combatien els ectoplasmes als 80, ara amb un rotllo gegant a la baca. Felix Hernandez (@hernandez_dreamphography), fotògraf i dissenyador gràfic amb base a Cancún. Continua sense entendre això del paper. «És part del comportament humà fer coses sense sentit».

 

Notícies relacionades

«Un dia més és un dia menys». Woody, el xèrif de ‘Toy story’, ara amb frase lapidària imitant el tio-amb-cartell viral d’Instagram. Aquest és el compte de Fernando Guerrero (@ferfriky). Un infermer que viu a Barcelona entre legos, funkopops, playmobils i miniatures. Així, la quarantena –assegura– «almenys és més divertida».