On Catalunya

ciutat on

La Pollería de Barcelona: sense pollastres

Una moda que deixa molta cua. Són els 'dick waffles' o 'pollofres', gofres en forma de penis. Per demanar-los hauràs de jugar tant amb els dobles sentits que et sentiràs la María Lapiedra de la rebosteria

polleria

polleria / ELISENDA PONS

4
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Però si és molt llarga!», diu una clienta observant la fila de clients que esperen torn per ser atesos a La Pollería de Barcelona (la Rambla, 116). Però no venen a buscar pollastres a l’ast. El producte no hi té res a veure: venen gofres en forma de penis. ‘Pollofres’ o ‘dick waffles’, com es coneixen a les xarxes socials. Valen 4 euros i, en poc més de deu dies que fa que es venen a Barcelona ja són una sensació. 

«Alguns els prefereixen negres, blancs, marrons... els toppings, és clar», especifiquen, assenyalant la xocolata negra, blanca, amb llet i de pistatxo en què banyaran el pollofre. «Amb llet», demana la clienta. El reboster empastifa el pollofre de dalt a baix i acaba amb una mica de nata líquida a la punteta. Com prediquen en el seu Instagram, «a nosaltres ens agrada que el ‘dick waffle’ ragi i bé». Això sí, «vigila que taca», adverteixen. «Agafa’l dels ous, que així és més fàcil de menjar», recomana la cambrera. Un minut aquí i t’adonaràs per què és tan perillós treure una frase del context. 

Cada vegada que serveixen un pollofre, abans de ficar-se’l a la boca, els clients fan el mateix ritual: un parell de fotos i a Instagram. Aquí l’etiqueta #foodporn és literal. El Nil, un altre client, va trobar la botiga a les ‘stories’ d’unes amigues i hi va anar l’endemà. «Vaig veure que n’havien obert una com la que hi ha a Chueca i havia de venir, em fa massa gràcia». 

«Nosaltres no tenim res a veure amb la Pollería de Madrid», remarca la Belén, la propietària juntament amb el seu marit, el Gildeo. «De fet, fa 13 anys que el nostre local està obert. Servim xurros, gofres, sangria, paella i tota mena de productes típics per als turistes de la Rambla». Més d’una dècada, així que probablement ja et sonen: La Pollería comparteix local amb el Bar Patagonia

Han decidit arrencar aquesta submarca de pollofres perquè van veure l’oportunitat de negoci. «El 2017 vam comprar la màquina i la teníem allà amagada, fèiem gofres amb forma de penis quan es feia de nit. Ens feia cosa que s’escandalitzés el públic si els veníem. És un carrer per on passen molts nens», afegeix el Gildeo. Però després de la naturalitat amb què a Madrid es menjaven aquests penis dolços pel carrer, van decidir fer-ho més públic. «Al final, a la gent li fa molta gràcia, riu i s’ho pren amb simpatia. De moment, sembla que no vindrà a arrestar-nos la policia». 

La seva aposta per les xarxes socials és la clau de l’èxit: quan van estrenar marca, van contractar un ‘community manager’. I ha fet bé la seva feina, perquè el negoci està a petar. «Entre la temporada baixa i el coronavirus no hi havia gaire turista. Amb els ‘dick waffles’ han començat a arribar molts barcelonins que ens han salvat el mes», assegura la propietària. Aquesta moda deixa tanta cua que, tot i que només fa dues setmanes que ho anuncien públicament, no són els últims a afegir-s’hi. A Gràcia acaba d’obrir la Nepería (Bretón de los Herreros, 4). 

Comiats de soltera

La clientela, a més de local, són majoritàriament dones joves. Tot i que amb excepcions, asseguren mentre atenen una senyora de mitjana edat que ha vingut sola a comprar-ne. «¡I per què no! ¡Estan molt bons!», diu rient. Al final, és la reacció de tothom: l’humor. Aquest riure fàcil que ens entra quan veiem un penis i que arriba a la màxima esplendor en els comiats de soltera. «Ja ens han demanat que n’organitzem una», explica la Belén. 

EL+

Són bons, no te’ls compraràs només per l’acudit a Instagram.

També hi van homes, tot i que n’hi ha pocs. «Ahir en van venir dos que van comprar gofres per a les seves dones, que volien fer-los una sorpresa. Acostumen a venir alguns homes, tot i que els fa vergonya i no es fan fotos o el donen corrent a les parelles. No volen que els vegin posant-se res a la boca», assegura la propietària, rient.

Notícies relacionades

«Em pensava que si n’obrien una a Barcelona seria al Gaixample, com a Madrid, que va ser a Chueca perquè es dirigien als gais», explica el Nil després de pujar unes tres ‘stories’ al seu Instagram. Ell, que ja havia anat a la madrilenya, creu que allà els venedors deixen anar massa comentaris amb doble sentit: «Aquí és menys sexual». «¡Potser és perquè encara ens falta deixar-nos anar!», diu fent broma la Belén, que amb el seu somriure participa en aquest inesperat ambient familiar, l’últim que et podries esperar d’un local amb més penis que un club de ‘swingers’. Si aconsegueixes passar la vergonya inicial, prometen deixar-te amb la boca oberta.

 

Temes:

Ciutat on