On Catalunya

En família

'Sonets de joguina': música de joguina

L'Auditori acull un concert tocat amb instruments insòlits que fa escala en algunes de les obres més boniques que els grans compositors han dedicat als nens

sonet

sonet

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

‘Sonets de joguina’ va ser una de les grans novetats de la programació familiar de L’Auditori durant la temporada passada. Ara recuperen aquesta proposta pensada per a un públic d’1 a 5 anys, que recull algunes de les peces més boniques creades per a nens. El músic i compositor Santi Careta juga amb totes, passant-les pel filtre de la guitarra elèctrica, el banjo, el teclat Casiotone, els instruments de joguina i altres objectes sonors.

Tot el conjunt serveix per completar un viatge dolç, delicat, de 50 minuts que té com guies tres músics –el mateix Careta, Marcel·lí Bayer i Clara Lai– i una actriu, Iona Balcells. L’aeroport es converteix en un anar i venir de personatges i coses peculiars, mentre les pantalles ofereixen la informació de les pròximes destinacions, els 19 temes que formen part del repertori. 

Sonets de joguina

L’Auditori (Lepant, 150) Horaris: Dissabte, dia 8 (10.30, 12.00 i 17.00 hores) i diumenge, 9 (10.30 i 12.00 hores). Fins al 16 de febrer Preu: 10 € (8 € comprant 4 o més entrades)

Entre ells hi ha cançons de bressol, com ara ‘Berceuse en re bemoll’ de Chopin, cançons compostes per ser tocades al piano per mans petites com ‘Allegretto’ de Mendelsshon i melodies populars catalanes com ara ‘Escarbat bum bum’ i ‘Plou i fa sol’. Però també ‘Serenade for a doll’, de Claude Debussy, la ‘Danse des poupées’, de Joaquín Turina, i una peça del mateix Careta, ‘Jocs sota l’arbre’. 

El fil conductor del viatge, l’escenografia i la presència d’instruments poc usuals conformen un concert entretingut i amb esperit desmitificador, perfecte per iniciar-se en les experiències musicals de L’Auditori. Es completa amb uns tallers previs a la sessió i amb les trobades entre públic i intèrprets que tenen lloc després de la sessió. 

La gallina dels ous d’or, al Jove Teatre Regina

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Jove Teatre Regina (Sèneca, 22) també recupera ‘La gallina dels ous d’or’, de La Trepa. Aquesta versió amb moral ecologista va ser finalista en els Premis Max de Teatre del 2007, però avui és encara més vigent. Un pingüí arriba al galliner buscant respostes perquè la seva casa, al Pol Sud, s’està fonent. Les seves amfitriones li recorden la història de la gallina dels ous d’or, víctima de l’ambició humana desmesurada. Es representa dissabtes i diumenges a les 17.30 hores, fins al dia 23. L’entrada costa 11 €. 

 

Temes:

En família