On Catalunya

Ciutat on

Per fi lligaràs

Si lligar et resulta tan difícil que ni t'entraria el coronavirus a Wuhan, Sex Academy ofereix cursets per convertir-te en un déu de l'amor que farà enfosquir 'La isla de las tentaciones'

sex-academy

sex-academy / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Us mireu a la discoteca. Hi ha miradetes entre glop i glop del combinat. T’agrada. I creus que li agrades, però et fa por llançar-t’hi. Entre la foscor i la multitud, intueixes que et somriu. O això o el ‘tequila sunrise’ que ha demanat va molt carregadet i acaba de fer una ganyota. Us passeu mitja nit jugant amb els ulls com si fóssiu Leticia Sabater. Però aquí es queda la cosa. «Una decepció romàntica més», et repeteixes mentre tornes a casa amb la roba interior més molla que el litoral després de l’huracà ‘Gloria’.

Cada vegada que vols seduir algú t’intentes posar en mode Don Juan Tenorio, però tristament només et quedes en Manu Tenorio. Les arts amatòries se’t resisteixen, i comença a ser frustrant. Per això, Sex Academy (Bassegoda, 19) ofereix uns cursets per convertir-te en un expert del lligoteig que podria fer una ‘master class’ als de ‘La isla de las tentaciones’.

«Lligar no és fàcil»

«És molt important la primera impressió, perquè segons alguns experts tardem fins a 20 cites a canviar-la», explica la sexòloga a càrrec del curset, la Luana, a un grup d’unes 16 dones, que ronden els 30 o 40 anys, «l’edat de la majoria de les clientes», afegeix Laila Pilgren, la directora. Totes venen amb diferents motivacions, des d’aprendre a fer el primer contacte en una discoteca fins a saber llegir els signes en una primera cita. Però totes volen saber el mateix: com deixar de tenir una pitjor ratxa que el Barça. «Abans que res recordeu que no és fàcil lligar», adverteix la sexòloga per no desmotivar ningú.

«El primer consell és que us acostumeu que us diguin que no. No podem pretendre agradar a tothom», assegura mentre totes la miren fixament apuntant en una llibreta. La classe continua, afegint petites perles de saviesa amorosa com ara que «no és tan important la primera frase quan arribis a una cita com l’última, que és la que queda gravada».

Després de dues hores de xerrada, el grup de dones s’acomiaden i es buida la sala. El següent torn és el d’homes. Passen 10 minuts de l’hora d’inici i només n’han arribat tres. «Aquests seran tots avui», diu la Luana mirant la llista. Una xifra considerablement inferior respecte a les seves homòlogues femenines, però que té una explicació: «Els homes prefereixen fer aquestes classes en privat. Tenen por que els altres pensin que no saben lligar».

«Doncs és una pena; trobo a faltar la companyonia que hi ha entre dones en els homes», diu un dels assistents. «Hi coincideixo. En grup és millor, perquè ho comparteixes tot, no estàs sol i les aportacions d’un altre et poden servir», li respon la sexòloga. No només difereix la sensació de companyonia, també el preu. La masculinitat tòxica que impedeix a molts homes reconèixer que no saben «seduir» una dona els costa 65 € per una hora de ‘coaching’ individual, mentre que s’estalviarien 30 € per un taller grupal que, a més, és de dues hores.

Augmentar l’autoestima

Aquests cursos s’organitzen cada dos mesos i estan orientats a com lligar cara a cara. N’ofereixen d’altres que s’endinsen en altres temes, com per exemple com seduir a Tinder o la ciència que s’amaga darrere la imatge personal per aconseguir una bona primera impressió. Els preus són sempre similars i les dates concretes de cada un són totes a la seva web.

EL+

Entendràs per què t’han donat tantes carbasses. 

Notícies relacionades

«El més important de tots els cursets és que mai intentem canviar les persones; la idea és que aprofitin tot el seu potencial i augmentin la seva autoestima. Ensenyem a identificar qui és cada un i quin és l’objectiu de lligar. És a dir, a quin tipus de persones volen atreure», explica la Laila. Ho subscriu la Luana amb els seus consells: «Si sou tímids, no us frustreu ni interpreteu un paper. La timidesa pot ser una arma. Sempre sigueu vosaltres mateixos».

Els cursets, per descomptat, es van actualitzant a les sensibilitats del moment. Un punt important és lligar en l’època del #MeToo. «No facis compliments generals; si vols afalagar algú que sigui amb una cosa personalitzada i que sigui real.» És a dir, evita els compliments d’obrer de la construcció. «I, molt important, no t’acostis a ningú per l’esquena», avisa encaridament la sexòloga abans d’acabar. 

Temes:

Ciutat on