On Catalunya

EL MUSEU IMAGINARI

La Caldera, un lloc on crear dansa

Núria Feixas, nova directora del festival Ésdansa, ens parla de la importància d'aquest centre de creació per a ballarins i coreògrafs tan lluny de la seva terra natal, la Garrotxa

feixas-

feixas- / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Anna Pérez

Passes per la porta de La Caldera (Eugeni d’Ors, 12) i el primer que llegeixes és: Taquilla. I unes fletxes indiquen que pugis unes escales. No t’has equivocat d’edifici, tranquil@. El projecte que es va crear originalment a la Vila de Gràcia el 1995 es va traslladar a Les Corts anys més tard, en concret al que antigament eren els Cines Renoir. Els espais que abans funcionaven com sales de cine ara serveixen per crear i ballar. «Jo he escollit aquest lloc perquè no soc de Barcelona [va néixer als Hostalets d’en Bas el 1990]», confessa entre rialles Núria Feixas, la nova directora del festival Ésdansa, que aquest any, a l’agost, arriba a la 37a edició. “Hi he vingut de petita, però no la conec molt bé. En canvi, aquest lloc sí, és el meu racó preferit de la ciutat”, afegeix.

“Vam pensar que era un lloc on els artistes podien venir a crear, així que ens va semblar molt bona idea començar a presentar el festival aquí”, valora Feixas. Però la seva relació amb la dansa va començar fa molt temps a la Garrotxa, la seva llar. “Vaig començar més o menys amb 16 anys allà, durant els estius feia alguna cosa”, recorda, com si fos ahir. 

¿Qui li hauria dit llavors a Feixas que acabaria com a directora del festival? Ella està preparada. “Assumir aquest càrrec és un repte a nivell laboral i personal”, explica. “Fins fa poc anava fent, aportava coses, tenia responsabilitats, i ara és un grau més”, afegeix.

Actualment, La Caldera “aposta per ser un centre estable de creació de dansa i arts escèniques”, com anuncien en la seva pàgina web. El centre és un espai que serveix com a base per a creadors i ofereix l’espai per a nous artistes que vulguin desenvolupar les seves trajectòries artístiques.

Notícies relacionades

A més, La Caldera fa tres anys que acull la roda de premsa de presentació de l’Ésdansa, que aquest any es durà a terme entre el 19 i el 25 d’agost a les Preses (Garrotxa).