On Catalunya

Fer arrels

El ficus de la Creu Roja de Premià de Mar

Per abraçar l'exemplar, encara en creixement, són necessàries almenys quatre persones

ficha-ob-ficus-cruz-roja-premia-de-mar

ficha-ob-ficus-cruz-roja-premia-de-mar

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Les figueres de Badia Moreton, procedents d’Austràlia oriental, són uns ficus banians o estranguladors que poden arribar a dimensions ciclòpies, fins i tot més de 20 metres de perímetre de tronc en condicions propícies. Tot i que es tracta d’un exemplar relativament jove, el que creix amagat al jardí exterior de la Creu Roja a Premià de Mar, al costat de la vella N-2 (Camí Ral), fa honor a la seva espècie i ja exhibeix un tronc de 5,67 metres, és a dir, que es necessiten entre quatre i cinc persones per abraçar-lo.

Ficus macrophylla

NOM COMÚ: ficus o figuera de Badia MoretonORIGEN: costa oriental d’AustràliaANTIGUITAT: cap al 1940LLOC: Premià de Mar. Espai exterior de la Creu Roja, al costat del Camí Ral i el carrer d’Osona

Uns veïns m’expliquen que la gran figuera australiana, que és anterior a l’edifici de la Creu Roja, continua creixent i no dona mostres de decaïment perquè s’ubica on antigament hi va haver una riera. Per evitar problemes, de tant en tant és sotmesa a podes selectives que eviten perilloses caigudes de branques. L’entorn mereixeria més atencions.

Temes:

Fer arrels