On Catalunya

EN FAMÍLIA

Els Galindos vesteixen 'Talla única'

La pionera companyia de circ inaugura el nou cicle d'espectacles per a tots els públics del Mercat de les Flors

zentauroepp46288836 nens181219114316

zentauroepp46288836 nens181219114316

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Los Galindos, tot un referent del gènere amb més de 25 anys de carrera a l’esquena, inauguren aquest cap de setmana la nova edició del‘Talla única’, la programació delMercat de les Flors(Lleida, 59) amb espectacles pensats per vestir públics de totes les edats amb estil i originalitat. ‘UduL’ es desenvolupa en la ja habitual iurta deLos Galindos, un envelat inspirat en els que utilitzen els pobles nòmades deMongòliai delKazakhstan, que confereix una intimitat especial a cada proposta. Realitzaran set funcions del22 de desembre al 4 de gener, a les 18.00 hores (l’entrada general costa 16 euros i els menors de 14 anys en paguen 8).

Los Galindos són història del circ català. Van ser de les primeres companyies que van treure el trapezi en els espectacles de carrer, van impulsar l’Escola de Circ Rogelio Rivel  i el Circ d’Hivern de l’Ateneu 9 Barris, i van ser distingits amb el Premi Nacional de Cultura el 2016.

Notícies relacionades

No obstant, el ‘Talla única’ també mostrarà fins al 7 d’abril propostes menys conegudes però de gran qualitat.  A partir del 27 desembre i fins al 4 de gener, a la sala veïna d’‘UduL’, a la mateixa hora, es podrà veure l’espectacle 'Mobile', sorgit de l’associació entre Pierre Rigal i la Compagnie Dernière Minute. Rigal, antic atleta d’elit (corria els 400 metres llisos i 400 tanques) amb formació en cine, matemàtiques i dansa, ha col·laborat amb coreògrafs reconeguts com araHeddy Maalem i Bernardo Montet. A ‘Mobile’, un home es mou en un món immens d’ombres (de 8 a 16 euros).

Del Born al MNAC

Per la seva banda, El Born-CCM (plaça Comercial, 12) acull fins al 30 de desembre l’espectacle 'Under', que fusiona circ i videoart. Les entrades van dels 6 als 12 euros. Dijous, dia 27, a les 18.00 hores, la companyia La Baldufa portarà a la Sala Oval del MNAC (Parc de Montjuïc, s/n) 'El príncep feliç', un espectacle familiar multipremiat basat en un dels contes més populars d’Oscar Wilde. 

Temes:

En família