Catifa vermella per al talent internacional

Barcelona Global celebra en un ‘Hola Barcelona! Cocktail’ passat per aigua la internacionalitat de la ciutat i demana a un públic ple de professionals estrangers que ajudin a millorar-la.

Hola BCN Cocktail: de izquierda a derecha Carolina Martinoli, presidenta y CEO de Vueling; Maria Eugènia Gay, segunda teniente a Alcaldía de l’Ajuntament de Barcelona; Ramon Agenjo, presidente de Barcelona Global; Albert Dalmau, Conseller de Presidència de la Generalitat; y Mercè Conesa, Directora General de Barcelona Global.

Hola BCN Cocktail: de izquierda a derecha Carolina Martinoli, presidenta y CEO de Vueling; Maria Eugènia Gay, segunda teniente a Alcaldía de l’Ajuntament de Barcelona; Ramon Agenjo, presidente de Barcelona Global; Albert Dalmau, Conseller de Presidència de la Generalitat; y Mercè Conesa, Directora General de Barcelona Global.

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Amb el setembre en l’equador i el curs acadèmic generalment ja estrenat, a Barcelona és temps d’estendre la catifa vermella als milers de nòmades digitals expats professionals i alts executius internacionals que han decidit començar la nova temporada instal·lats a la capital catalana. Tant si ho fan per primera vegada com si ja fa anys que són aquí. Perquè ahir el Palauet Albéniz va acollir el ja tradicional Hola Barcelona! Cocktail, que organitza l’associació Barcelona Global per donar, precisament, la benvinguda a aquests professionals. A l’acte hi van assistir unes 1.500 persones.

És l’onzena vegada, i el plat fort de la trobada és el discurs d’alguna personalitat que destaqui entre aquesta població a la qual es dirigeix la festa. L’any passat va ser Mike Blackman, director general de la companyia que organitza la fira ISE per a la indústria de l’audiovisual. I aquest any havia de ser Carolina Martinoli, presidenta i consellera delegada de Vueling. Però la pluja li va robar aquest moment.

Un inesperat ruixat va obligar a interrompre la sèrie de parlaments previstos a la meitat. Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, va ser a temps de celebrar que cada vegada més empreses internacionals vinguin a Barcelona, de recordar que estan completament oberts a la innovació, a les col·laboracions i als acords, i d’assegurar que són conscients de la seva responsabilitat amb l’ecosistema i que hi ha diversos reptes en l’horitzó.

Una conversa informal entre convidats just abans que comencés a parlar posava en evidència que un d’aquests reptes és la burocràcia. "Sempre fa falta un paper que no tens, que has de portar imprès o que, per obtenir-lo, requereix una cita per a la qual no hi ha hora", es lamentava un dels assistents.

"Ens agradaria que us sentíssiu còmodes i orgullosos de la vostra nova ciutat, la que heu triat per desenvolupar el vostre nou projecte", va respondre després, sense saber-ho, Gay, que va assegurar que una de les prioritats del consistori és, precisament, ser un refugi on "el talent pugui florir".

"Ajudeu-nos a ser millors: això és el que necessitem de vosaltres", va afirmar, per la seva banda, el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, a qui també va permetre parlar la pluja. El comentari es referia més aviat a l’actitud tancada que se sol atribuir als catalans. "Això no va només de donar-vos la benvinguda; també va de convidar-vos a ser part de tot això, a connectar amb la societat civil, a fer que sigueu part de les associacions i connecteu amb la nostra comunitat", va assenyalar Dalmau, que va destacar precisament aquesta actitud en Barcelona Global.

Notícies relacionades

Vells i nous barcelonins

Just en aquell moment era quan havia de parlar Martinoli i, a continuació, el nou president de Barcelona Global, Ramon Agenjo. Tot just hi va haver temps perquè la periodista conductora de l’acte, Bibiana Ballbè, preguntés a l’audiència per a quants era la primera vegada (van alçar la mà ben bé la meitat) i recordés, per orientar el networking, que les acreditacions roses distingien els que eren de fora i les blaves, els que eren barcelonins de naixement. Perquè això sí que no ho va sufocar la pluja: ni l’oci, ni les converses entre convidats, ni el recorregut per les food trucks, ni la música, ni el passeig de dos camallargs entre tots ells. Van fer servei (i molt) els arbres i els paraigües d’aquells assistents més previnguts. En fi, benvinguts a Barcelona.

Temes:

Barcelona