‘Fairy ballroom’

Música, fantasia, dansa i burlesque

 «És estrany que grups com el nostre durin tant, però nosaltres continuem lluitant»

En l’espectacle, números musicals de tot tipus s’uneixen per la màgia del món de les fades

La companyia The Wild Cherries celebra diumenge 10 anys d’història amb un espectacle en què participaran Odalisk, Morgana, Susu, Tanya Santos i David García, entre d’altres. 

Música, fantasia, dansa i burlesque

MARTA CERVERA

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

No és fàcil mantenir un grup d’entusiastes de la dansa i del burlesque, però The Wild Cherries ha aconseguit mantenir-se contra vent i marea durant una dècada. Malgrat les moltes desercions a les quals porta la vida familiar i laboral de la majoria de les seves integrants femenines, el grup celebra el seu aniversari aquest diumenge amb l’espectacle Fairy ballroom al teatre del Centre Moral de Gràcia (28 d’abril, 18.00 hores).

Diana Cifuentes i les bessones Nadir i Viviana López Novell han aconseguit mantenir viu el grup –elles tres també formen Odalisk, especialitzat en dansa tribal– i ho celebren amb aquesta proposta en què hi haurà actuacions de Susu, àlies de la cantautora Susana Moll, i de la soprano Thanya Santos, així com la participació d’Emilie Brisset, Essenda (Glòria Cavallé), ballarines de tribal fusion, així com de dues muses del grup: Morgana, experta ballarina en tribal fusion de Madrid, molt versàtil (abans de dedicar-se a la dansa va fer arts marcials), i Miss Sweet Mimi, coreògrafa barcelonina especialista en burlesque.

"Cadascú interpretarà la temàtica de les fades a la seva manera. Hi veurem des de nimfes i fades del bosc fins a esperits del nord d’influència vikinga. La temàtica de les fades i la fantasia dona per invocar molts tipus d’éssers, alguns de llunyanes latituds i mitologies, i d’altres de llegendes catalanes més pròximes com les dones d’aigua, les nimfes dels llacs".

Precisament Susu cantarà Riverside, d’Agnes Obel, una melodia màgica, poètica i evocadora. "Sortiré a cantar amb la guitarra. Vaig triar aquesta peça perquè parla del riu com a símil de la vida, on hi ha aigües manses i tèrboles", assenyala la cantautora, que fa pocs mesos va llançar el seu últim tema a Spotify: Su voz.

Unides a Gràcia

La primera part del xou, no obstant, serà un concurs en què participaran nou grups seleccionats per les organitzadores per donar visibilitat a nous talents. Les Wild Cherries no van començar lluny d’aquest escenari. La seva primera actuació va ser a l’Espai Jove Fontana el 25 d’abril del 2014 amb Darkitty’s vodevil - Cinema dance show, que incloïa una coreografia del clàssic musical Big spender. Des d’aleshores han actuat en espais molt diferents per tota la ciutat i també a l’estranger: "Hem estat en festivals a França i Budapest".

Notícies relacionades

"I l’any passat vam participar al Festival de Burlesque de Bruges (Bèlgica)", recorden. I l’anterior se les va poder veure al Barcelona Internacional Burlesque Meeting. "Aquí el panorama és difícil perquè aquest tipus de danses són més minoritàries. És estrany que els grups com el nostre durin tant, però nosaltres continuem lluitant", reconeixen aquestes bessones, que van canviar el ballet clàssic, en què van començar als sis anys, per la dansa tribal per divertir-se i expandir la seva creativitat.

No se cenyeixen a un únic estil. "El que ens agrada és ballar diferents coses", asseguren. Per això el seu espectacle Fairy ballroom constarà de danses i ritmes variats, números amb música de tot tipus units per la màgia del món de les fades i la fantasia.