El sode l’èxtasi

El sode l’èxtasi
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

E ls discos de John Coltrane Blue Train i Giant Steps són dels millors del jazz i també font d’inspiració del nou anime de Yuzuru Tachikaya, un relat de passió, ambició i sacrifici que també invoca l’esperit de jazzmen com Sonny Rollins, Ornette Coleman, Charlie Parker i Bill Evans.

Notícies relacionades

Adaptació del manga homònim de Shin’ichi Ishizuka, Blue Giant recorre l’escarpat camí cap a l’èxit d’un trio els components del qual representen tres actituds diferents: el saxofonista és tot ferocitat i visceralitat, el pianista basa el seu talent en la precisió tècnica i el percussionista vessa l’alegria dels principiants. Una sèrie de flashbacks expliquen com aboquen les seves experiències vitals en el seu art però, fora d’això, el seu periple no es veu interromput per subtrames ni per més distraccions que una discutible desviació melodramàtica.

En qualsevol cas, la gran carta és una successió de seqüències musicals que, il·lustrades amb les aclaparadores composicions de la pianista Hiromi Uehara, transmeten el poder d’una actuació en directe a través d’imatgeria pròpia del cine fantàstic o d’una experiència lisèrgica, i que per moments l’acosten a l’abstracció. El més a prop que l’animació ha estat de capturar l’essència i la mística del jazz.

Temes:

Discos Cine Jazz