TRIBUNALS

Morad accepta una pena de dos anys i evita anar a la presó

Era el procés de més gravetat obert contra el cantant, de 24 anys

La defensa del raper va arribar a un acord ‘in extremis’ amb la fiscalia abans del judici derivat d’un xoc amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet.

Morad accepta una pena de dos anys i evita anar a la presó

Ignasi FORTUNY

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El raper Morad va acceptar ahir una pena de dos anys de presó per un enfrontament multitudinari amb la policia a l’Hospitalet de Llobregat durant la gravació d’un videoclip l’agost del 2021. La fiscalia l’assenyalava com a "instigador" dels fets, que van acabar amb llançaments de pedres contra agents de la Guàrdia Urbana que, davant les queixes dels veïns pel soroll, es van personar a la zona dels Blocs de la Florida per aturar la gravació (de producció francesa, ja que era una cançó amb el raper Rim’K), que s’estava portant a terme sense permisos.

Incitació a desordres

Així, la defensa de l’artista català va arribar a un acord in extremis amb el Ministeri Públic pel qual s’accepten les penes mínimes dels delictes pels quals era acusat: el fiscal sol·licitava set anys de presó pels delictes d’incitació a desordres públics i el d’atemptat agreujat amb ús d’instrument perillós –es demanaven 3 anys i mig per cada un d’ells–. A més, amb el reconeixement dels fets, es va acordar amb la fiscalia la suspensió de la pena, assenyalat com a clau per a la defensa per tancar el pacte final, perquè així s’evita l’ingrés a la presó. Sempre amb el condicionant de no delinquir durant dos anys i el pagament d’una multa de 900 euros.

Aquest era el procés de més gravetat obert contra el cantant, de 24 anys, estrella rutilant de la música urbana amb alguns casos judicials d’aquesta índole –xocs contra la policia– encara oberts. El primer dels delictes pel qual se l’acusava ahir, el d’incitació a desordres públics, es va tancar amb 6 mesos de presó, mentre que el segon, atemptat agreujat amb ús d’instrument perillós (per les pedres aportades com a proves per l’acusació), en 1 any i sis mesos a causa de l’atenuant molt qualificat de reparació del mal, ja que l’artista ja havia abonat l’import sol·licitat (2.041 euros) abans del judici pels desperfectes que van patir sis cotxes de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet. Això suposa que el pacte es va tancar amb les penes mínimes per cada un dels delictes que dicta el Codi Penal.

Assenyalat com a "instigador"

La fiscalia assenyalava Morad com a "instigador" d’uns aldarulls que van acabar amb una desena de policies amb "impactes d’ou" a l’uniforme i amb un grapat de vehicles amb desperfectes a causa del llançament de pedres i punxades a les rodes. En cap moment se l’acusava a ell d’haver comès aquests actes.

Notícies relacionades

Els fets van passar l’11 d’agost del 2021 durant el rodatge al barri de la Florida del videoclip d’una cançó (Papel) amb el raper Rim’K, pel qual la productora francesa no tenia els preceptius permisos. Allà es van congregar unes 150 persones i el soroll generat per la multitud va fer que alguns veïns truquessin a la policia. Quan es va personar la policia municipal, va començar l’enfrontament amb el resultat citat anteriorment.

Ahir, Morad, que va acudir al jutjat acompanyat d’un grup d’amics pròxims, es va mostrar abatut i se’n va anar sense voler fer declaracions públiques als mitjans de comunicació.

Temes:

Morad Música